SLUTTET: Rektor Birgitte Solberg ga fredag beskjed at hun slutter ved Greverud skole. Dette bildet tok vi av rektoren i 2015.
Nyheter
SLUTTET: Rektor Birgitte Solberg ga fredag beskjed at hun slutter ved Greverud skole. Dette bildet tok vi av rektoren i 2015. (Foto: Yana Stubberudlien.)

Greverud-rektorens rørende avskjed

– Jeg velger å være litt detaljert for å forklare bakgrunnen for at jeg nå trer ut som rektor, skriver Birgitte Solberg.

– Jeg har vært rektor på Greverud skole i 13 år. De siste 8 årene har jeg, som mange er kjent med, jobbet med livsvarige, omfattende skader etter en stor hjerneblødning, skriver Birgitte Solberg i innlegget som er postet på Oppegård kommunes nettsider, og som i tillegg ble sendt til foreldrene ved Greverud skole fredag. 

Solberg skriver i innlegget at hun har svært dårlig gangfunksjon etter hjerneblødningen på grunn av lammelser på venstre side av kroppen.  Hun sliter med store skader på balansenerven, og spasmer. 

Uten følelser

– Hånden min på høyresiden er også helt uten følelser. Den dårlige gangfunksjonen gjør at jeg kompenserer med min høyre side og dette har i alle 8 år gitt meg betennelser i leddene på den såkalte friske side. Jeg har til nå klart å holde meg i jobb ved å trene kjernemuskulaturen hos fysioterapeut 2 ganger i uka, og jeg har fått strømbehandling og akupunktur og dermed delvis holdt betennelsene i sjakk.

Solberg skriver at hun de siste ukene har fått betennelse i skulderen. Nå kaster hun inn håndkleet. 

Jeg har svært dårlig gangfunksjon etter hjerneblødningen på grunn av lammelser på vestre siden av kroppen, store skader på balansenerven, samt spasmer i situasjoner med stress.  I de siste ukene har jeg fått betennelse i skulderen også og jeg ser at jeg nå må kaste inn håndkledet.

Takker personalet

– Jeg vil takke dere foreldre og ikke minst FAU for godt og engasjert samarbeid. Jeg vil også få takke mitt strålende personale for iherdig innsats for elevenes trivsel og faglige utvikling og for støtte og profesjonelt samarbeid med meg som rektor, skriver Birgitte Solberg i innlegget du kan lese her. 

Undervisningsinspektør Katinka Bøhmer Sjøberg vil inntil videre være rektor på Greverud skole. 

– Hatt stor betydning

Flere foreldre har kontaktet oss i dag og vil hylle Birgitte Solberg. Blant dem er Kjetil Mæland. 

– Den dama har hatt en stor betydning for elevene på Greverud skole i disse årene, og fortjener en stor takk. En ting er at hun har gjort jobben bra, og vist at mennesker med en funksjonshemning kan skjøtte et arbeid og være til stor nytte og glede for samfunnet. De kan til og med være sjef for en hel skole. At hun har vært rektor på skolen, tror jeg gjør at elevene på Greverud har en større forståelse for at selv om vi mennesker er forskjellige, så er vi like mye verdt, skriver Kjetil Mæland til Oppegård Avis. 

 

 

 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen