TATT DET DYRESTE: Tyvene har tatt de dyreste jakkene, blant annet, og alle Diesel jeansene de fant. Jan Engeby (t.v) og Tor Hamborg synes det er kjipt at sånt skjer.
Nyheter
TATT DET DYRESTE: Tyvene har tatt de dyreste jakkene, blant annet, og alle Diesel jeansene de fant. Jan Engeby (t.v) og Tor Hamborg synes det er kjipt at sånt skjer. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Grovt innbrudd på Soda Hamborg

Natt til tirsdag 11. april brøt noen seg inn i klesbutikken Soda Hamborg på Kolbotn og stjal klær for flere hundretusen.

TATT DET DYRESTE: Tyvene har tatt de dyreste jakkene, blant annet, og alle Diesel jeansene de fant. Jan Engeby (t.v) og Tor Hamborg synes det er kjipt at sånt skjer.
TATT DET DYRESTE: Tyvene har tatt de dyreste jakkene, blant annet, og alle Diesel jeansene de fant. Jan Engeby (t.v) og Tor Hamborg synes det er kjipt at sånt skjer. Foto: Anders Nordheim Dahl

I 02.00 tiden natt ble alarmen utløst på Soda Hamborg. Tyvene som har vært på ferde har tatt med seg store verdier i merkeklær. Klokken 02.04 fikk politiet meldingen om innbruddet fra alarmselskapet.   

Les også: Onanerte offentlig på Ingierstrand

– Det ble sendt en patrulje som var fremme omtrent et kvarter senere, da var det ingen der, de var forduftet. Etterforskning har tatt tak i saken i dag, det er tatt merkeklær for store verdier, sier sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen.

Brutt opp vinduet

Politiet opplyser om at det er gjort undersøkelser på stedet og at det er sikret videoopptak som viser gjerningspersonene på kamera. Mye tyder på at det ikke kommer noe klart frem av bildene fra overvåkningskameraene. 

– Gjerningsmennene var visst bevisst på at det var overvåking her så det er vanskelig å si noe om hva som kommer ut av det, sier Tor Hamborg, som ble vekket av alarmselskapet i natt.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

 

– Politiet var alt her da jeg kom i natt. Jeg ble oppringt av Verisure klokka 02.00 i natt, da hadde alarmen gått. Vi har et veldig bra alarmsystem og det er veldig bra vinduer og sikringer og alt sammen, så de hadde nok vært på pletten veldig fort. De har hatt dårlig tid inne, men de har fått med seg de dyreste jakkene inne fra Snoot og Parajumpers, alt av Diesel jeans og tatt med seg et helt bord fult Urban Pioneers, sier Hamborg. 

Han legger til at skurkene nok har brukt litt tid på å komme seg inn i og med at butikken ligger i en gammel bank med ekstra sterke vinduer.

SIKKER BUTIKK: Hamborg Soda ligger i det gamle DNB-bygget og er vanskelig å komme bryte seg inn, tyvene fant likevel et svakt punkt.
SIKKER BUTIKK: Hamborg Soda ligger i det gamle DNB-bygget og er vanskelig å komme bryte seg inn, tyvene fant likevel et svakt punkt. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Vinduene bak er sikkerhetsglass fra bankens tid de har spikket av hele rammen rundt vinduet. Vi kommer nok til å forblende vinduet, så dette ikke blir en mulighet igjen, sier Hamborg. 

– Kjipt at sånt skjer

Hamborg anslår at det er tatt varer for et par hundretusener.

– Det er veldig kjipt at sånt skjer. Det er det viktigste varene de har tatt så vi får se hva vi klarer å erstatte det med, men det er alltid veldig synd at sånt skjer. Uansett om man får tilbake på forsikring, taper vi på det hvis vi ikke har noe å tilby kunden, sier Hamborg.

Men han legger til at de holder åpent som planlagt i påsken og at kundene fortsatt er velkomne.

– Vi har fortsatt varer igjen både Parajumpers og Snoot, vi er ikke tomme, hvis kundene lurer, sier han. 

Les også: – Mine 23 år i en rusboble

Tar i mot tips

Så langt har ikke politiet mye informasjon om gjerningsmennene,  og de ønsker gjerne tips om noen har sett eller hørt noe. Hamborg oppfordrer også de som har lagt merke til noe om å kontakte politiet.

– Fint hvis folk sier i fra til politiet hvis de har hørt eller sett noe, eller hvis de legger merke til disse varene på nettet. Varene har også vært alarmert og det er ikke lett å få av alarmene uten å ødelegge plaggene. Det er umulig å si hvor profesjonelle de er, men de har tatt de varene som er mest omsettelige, sier Hamborg.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen