HER JOBBES DET: Byggeplassen på Greverud torg fikk besøk av uvedkommende og kjeltringpakk i helgen.
Nyheter
HER JOBBES DET: Byggeplassen på Greverud torg fikk besøk av uvedkommende og kjeltringpakk i helgen. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Grovt tyveri på byggeplass

Stjal GPS-system fra gravemaskin på torget på Greverud.

I løpet av helgen har tjuvradder tatt seg inn på byggeplassen ved Greverud senter, og vært på ferde med fantestreker.

Meldingen om tyveriet kom til Øst politidistrikt i dag tidlig klokken 08.00.

– I løpet av helgen har noen tatt seg inn på byggeplsasen, for så å ta seg inn i en gravemaskin og stjålet et GPS-system tilhørende denne gravemaskinen, forteller operasjonsleder Erik Loe ved operasjonssentalen hos politiet.

Forholdet er anmeldt og politiet har foretatt åstedsundersøkelser. Verdien på GPS-systemet er foreløpig ukjent.

Flere tyverier

Dette er langt fra første gang den siste tiden at det har vært tyverier fra byggeplasser her i kommunen.

Klokken 08.15 på morgenen den 8. august fikk politiet melding om et innbrudd på en byggeplass i Ormerudveien på Kolbotn. Tyvene skal ha brutt seg inn i en bod og stjålet verktøy for anslagsvis 50.000 kroner.

HAR OGSÅ HATT TYVE-BESØK: Også på byggeplassene i Ormerudveien har det vært tyver på ferde i sommer..
HAR OGSÅ HATT TYVE-BESØK: Også på byggeplassene i Ormerudveien har det vært tyver på ferde i sommer.. Foto: Veronica Grude Docker

– Det ble stjålet verktøy fra håndverkerne fra en bod som ble brutt opp, fortalte operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen, etter at Oppegård Avis tok kontakt for å høre mer om innbruddet.

Les også: Frekt tyveri på byggeplass på Kolbotn

Politiet vet ikke om tjuvraddene er lokale eller omreisende, men utelukker ikke at dette er omreisende folk som som har vært på ferde.

– Det er ikke godt å si, men når noe ser ut som en byggeplass er det attraktivt for de i bransjen. Vi oppfordrer folk til å låse inn verdiene sine. her var det gjort et forsøk med en låst bod, og da er det vanskelig å beskytte seg, sier Sveen.

Han legger til at en hengelås ofte ikke er nok og oppfordrer til å tenke utenom det vanlige når det gjelder å sikre verktøycontainere og lignende.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen