NY LEDER: Håkon Gulbrandsen er ny leder av Oppegård SV.
Nyheter
NY LEDER: Håkon Gulbrandsen er ny leder av Oppegård SV. (Foto: Privat)

Håkon Gulbrandsen er ny leder i Oppegård SV

Med Wilkinson på Stortinget og stor medlemsvekst i ryggen lover den nyvalgte lederen å ta kampen for rødt og grønt flertall i Nordre Follo.

Den 18. januar var det årsmøte i Oppegård SV, og partiets nye leder er Håkon Gulbrandsen. Han tar over etter Ketil Akerø.

Årsmøtet vedtok at kampen mot støyen fra beredskapssenteret og for et rent Kolbotnvann skal være hovedsatsingene i 2018.

Les også: Mannen bak TV-bildene

– Det er veldig spennende å bli valgt som leder, og jeg gleder meg til å jobbe mer for SVs i Oppegård, sier den nyvalgte lederen. 

– Vårt mål er valgseier i 2019 med et enda sterkere SV som drivkraft på venstresiden.

Saken fortsetter under bildet. 

KREATIV: Håkon Gulbrandsen er både politiker og sanger! Bildet er fra aksjonen i sommer. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Kolbotnvannet på agendaen

Og på agendaen står Kolbotnvannet høyt:

– Vårt mål er at det skal være mulig å bade i Kolbotnvannet i 2023. Det handler om vilje til å ta vare på miljøet vårt, og da kan vi få en blå perle midt i kommunen. Høyre har ikke gjort jobben. Nå vil vi ta over og rydde opp, forteller den nye lederen.

Les også: – Kan vi stole på politikerne i Ski kommune?

Kommunestyrerepresentant Synnøve Kronen Snyen er enig.

– Oppegård kommune blir Nordre Follo om to år, og innen da må Kolbotnvannet være på bedringens vei, sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

BRENNER FOR VANNET: SV hadde aksjon i august i fjor, hvor de ønsket å få de andre politiske partiene til å forplikte seg til å rense Kolbotnvannet. På bildet er blant annet stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (bakerst med arm opp) og nyvalgt leder Håkon Arald Gulbrandsen (med snorkel). Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Spennende tider

Det var stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson som ledet valgkomiteen, og han er glad for at Gulbrandsen ble deres nye, lokale leder:

Les også: – La oss rense Kolbotnvannet sammen

– Jeg tror hele Oppegård så og ble imponert over valgkampen Håkon ledet oss gjennom. Det blir spennende tider framover, og vi starter planleggingen av valgkampen allerede nå, sier han. 

Wilkinson kom inn på Stortinget ved Stortingsvalget i fjor høst.

Saken fortsetter under bildet. 

FORTSATT LOKALT INTERESSERT: Selv om Nicholas Wilkinson sitter på tinget, er han fortsatt engasjert i de lokale sakene. Bilde: 

Disse ble valgt

  • Leder: Håkon Gulbrandsen
  • Skoleringsansvarlig: Mari Ann Berg
  • Sekretær: Ketil Akerø
  • Facebook-ansvarlig: Amalie Widerberg
  • Medlemskontakt: Ragnhild Bendiksby

Les også: Nicholas Wilkinson er på jobb for folket

  1. vara: Arne Almendingen
  2. vara: Mohamed Al-Mofty
  3. vara: Nicholas Wilkinson

SV har fått en kreativ leder!

Håkon Gulbrandsen lå ikke på latsiden i valgkampen. Se han synge med resten av SV-erne for et rent Kolbotnvann i sommer!

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen