HÅPER PÅ MER VELVILJE OG DIALOG: Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen (t.h.), fotografert sammen med Paal Sjøvall, som også er aktiv i gruppen, håper på en ny og bedre dialog med ny justis- og beredskapsminieter.
Nyheter
HÅPER PÅ MER VELVILJE OG DIALOG: Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen (t.h.), fotografert sammen med Paal Sjøvall, som også er aktiv i gruppen, håper på en ny og bedre dialog med ny justis- og beredskapsminieter. (Foto: Anders Nordheim Dahl)

– Håper på en bedre dialog og på et snarlig møte

Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen har brevet klart til den påtroppende justisministeren.

Da gravingen startet på Taraldrud som markerte starten på byggingen av beredskapssenteret, stod Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen klar med en direkte oppfordring til nå avtroppende justis- og beredskapsminister Sylvi Listhaug (Frp): 

– Rydd kalenderen din og sett av tid til et møte. Naboene må høres, var budskapet. 

Dette møtet blir ikke noe av, i hvertfall ikke med Listhaug, som i dag meldte sin avgang som statsråd. 

NB! Fortsetter under bildet!

FRA BYGGESTARTEN: Sylvi Listhaug tok første spadetak for beredskapssenteret. Det ble en av hennes siste offisielle oppdrag som statsråd. Foto: Anders Nordheim Dahl

Skal sende forespørsel på nytt

Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen har imidlertid ikke tenkt å la et møte med departementet gå i glemmeboken.

– Nei, vi har brevet klart og ferdigskrevet og skal skifte ut navnet til den nye statsråden, sier hun.

Les også: I dag startet gravingen på Taraldrud

Stopp Støyen har vært klare på at naboene og dem, som berørt part, må trekkes inn i samtalene rundt etableringen av beredskapssenteret, og senest under byggestarten på Taraldrud, krevde hun og foreningen et svar på hvorfor deres henvendelser om et møte ikke hadde blitt besvart. 

– Vi kommer til å forholde oss til kommunene her ute, som også er representant for lokalbefolkningen., svarte Listhaug på henvendelsen fra Stopp Støyen under pressekonferransen.

Klikk play for å se video!

Les også: Listhaug: – Norge trenger dette beredskapssenteret

– Vi er opptatt av og har gjort mye for at lokalmiljøet skal skånes på en best mulig måte, og det er viktig for oss at dette følges opp videre. I tillegg er det slik at dette senteret måtte ligge et sted, og dette stedet er egnet. Det handler om hele landet vårt., og derfor har det vært viktig å få det på plass, men vi altså jobbe med kommunen her og har lagt inn mange grep i prosjektet for støydemping for lokalbefolkningen, sa Listhaug under pressekonferransen.

Akkurat dette med at justisministeren ønsket å forholde seg til kommunene først og fremst, forundret Stopp Støyen-representantene den gang. 

NB! Fortsetter under bildet!

HÅPER PÅ MER VELVILJE OG DIALOG: Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen (t.h.), fotografert sammen med Paal Sjøvall, som også er aktiv i gruppen, håper på en ny og bedre dialog med ny justis- og beredskapsminieter. Bilde: Oppegård Avis

Håper på enklere dialog

Nilsen Methi sier til Oppegård Avis at hun håper det blir enklere med en dialog nå som det blir skifte i toppen av departementet.

– Vi er optimistiske i forhold til dette, og har et håp om at den kommende statsråden har et større ønske om en dialog med naboene. Vi tolker ikke Listhaugs manglende repsons på vår henvendelse på noen annen møte enn at hun ikke ønsket å treffe oss og kun ville forholde seg til de berørte kommunene av beredskapssenteret, men dette håper vi det blir en endring på med en ny minister på toppen, avslutter hun.

Les også: Det graves på Taraldrud

Hun påpeker også at kampen for å bli hørt og oppfølgingen av beredskapssenter-byggingen vil fortsette også i tiden som kommer.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen