HÅPER PÅ MØTE: Paal Sjøvall og Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen håper på et møte med Sylvi Listhaug om beredskapssenteret på Taraldrud. Byggingen er nå i gang.
Nyheter
HÅPER PÅ MØTE: Paal Sjøvall og Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen håper på et møte med Sylvi Listhaug om beredskapssenteret på Taraldrud. Byggingen er nå i gang. (Oppegård Avis)

– Håper på møte med Listhaug

Byggingen på Taraldrud har startet, og Stopp Støyen skal følge med i kulissene.

Det er grytidlig og kaldt på morgenkvisten den 1. mars. I dag har altså dagen kommet. Denne morgenen startet byggingen av politiets nye beredskapssenter på Taraldrud.

I bakgrunnen tar statsråd Sylvi Listhaug første spadetak for det nye beredskapssenteret på Taraldrud. Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen står og ser på med blandede følelser.

– Spadetaket er ikke et punkt for vårt engasjement i saken. Stortinget har vedtatt at senteret skal ferdigstilles i samarbeid med lokalmiljøet og naboer, samme formulering finnes i regjeringserklæringen. Vi har oppnådd en del i forbindelse med vår aksjon, og vi har til hensikt å fortsette å følge med og være en part i saken, slik at dette senteret blir noe naboene kan leve ved siden av, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FØRSTE SPADETAK: Statsråd Sylvi Listhaug var tydelig stolt da hun tok første spadetak på Taraldrud. Bilde: Oppegård Avis

Ba om møte

Nilsen Methi mener Listhaug må rydde kalenderen sin for et møte med Stopp Støyen. Under pressekonferansen ga statsråden beskjed om at hun vil forholde seg til kommunen senteret ligger i for dialog, men at hun skulle se om det var plass i kalenderen.

Les også. Slik blir beredskapssenteret på Taraldrud

– Retorikken er litt i samme gate som forgjengeren hennes hadde. Hun virker ikke interessert i å snakke med oss, kun med kommunen. Vi i Stopp Støyen setter ikke likhetstegn mellom «lokalmiljø og naboer» og kommunen. Kommunene som beredskapssenteret berører vil ha en formell rolle i forhold til senteret med å utøve kontroll over støybestemmelser og påse at de følger den statlige reguleringsplanen. Stopp støyen er opptatt av ytterligere støyreduserende tiltak og opplever en bred folkelig støtte. Vi mener å ha vært en part i saken hele veien, og fortjener således å få politisk ledelse i landet i tale her, sier hun.

Les også: I dag startet byggingen av beredskapssenteret

– Jeg har jo selvfølgelig et håp om en god dialog, og mener det bør være vanskelig for Listhaug å sno seg unna et stortingsflertall og det som står i hennes egen regjeringserklæring, så vi kommer ikke til å gi oss før vi får til en dialog, sier hun.

NB! Saken fortsetter under videoen! Her kan du se Linda Nilsen Methi i dialog med Sylvi Listhaug på Taraldrud.

Klikk play for å se video!

Stålsetter seg

Nilsen Methi står på stedet der senteret skal bygges, et steinkast unna begyggelsen på Sofiemyr og Tårnåsen. Hun gleder seg ikke til støyen hun og mange andre frykter, men unner politiet en god treningsplass.

Les også. Slik blir beredskapssenteret på Taraldrud

– Vi er fortsatt, til tross for de mange forsøkene på beroligelse, bekymret for støyen senteret kommer til å bringe med seg. Samtidig er det, som Listhaug også påpekte, viktig at politiet får et godt treningssenter. Det har med nasjonens sikkerhet å gjøre. Vi mener at politiet ikke får det med dèt senteret som nå skal bygges her. Dette blir en halvveis løsning som verken naboene eller politiet er tjent med, sier Nilsen Methi.

NB! Saken fortsetter under bildet!

HÅPER PÅ MØTE: Paal Sjøvall og Linda Nilsen Methi i Stopp Støyen håper på et møte med Sylvi Listhaug om beredskapssenteret på Taraldrud. Byggingen er nå i gang. Bilde: Oppegård Avis

Spent

Stopp Støyen har planer om å følge med også i tiden som kommer.

Les også: I dag startet byggingen av beredskapssenteret

– Vi kommer fremover til å følge med på hva kommunen også foretar seg. De har vært klare på at de vil begjære senteret stengt dersom støygrensene ikke overholdes. Skjer således, så har man jo bygget et prestisjeprosjekt som i verste fall kan være ubrukelig, avslutter hun.

PS! Klar for å se video fra åpningsseansen på Taraldrud? Sjekk videoen under!

Klikk play for å se video!

 

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen