OPPEGÅRD VS SKI: Hvilken kommune er bedre rustet?
Nyheter
OPPEGÅRD VS SKI: Hvilken kommune er bedre rustet? (Grafikk: Oppegård Avis)

Har bedre økonomi enn nabo

Lurer du på hvor rik eller fattig Oppegård kommune er nå sammenliknet med Ski? Her kan du få svar.

Kommunal Rapport har laget en tabell som viser hvor mye penger kommunene har til disposisjon hvis de har en kostnad som er gjennomsnittlig. Ifølge den er Oppegård bedre skodd økonomisk sett enn nabokommunen Ski. Tabellen viser kommunenes korrigerte inntekt, justert for hvor dyrt det vil være å gi et standard tjenestetilbud i kommunen.

Oppegård kommune ligger nemlig på 285. plass på tabellen, mens nabokommunen Ski er enda fattigere og er rangert på 383. plass blant de totalt 422 kommunene i Norge. Ski kommune må med andre ord jobbe enda hardere enn Oppegård for å prøve å tilby de samme tjenestene som den "rikere" naboen.

Les også: Bedre rustet for fremtiden enn Ski

Fra Bykle til Herøy

Listen over Norges ti rikeste kommuner domineres i sin helhet av kraftkommuner. Bykle med sine 952 innbyggere øverst oppe i Setesdalen, er fortsatt Norges rikeste kommune, ifølge statistikken. Her trenger ingen å vente på barnehageplass, eller sykehjemsplass for den saks skyld. Og prisene er blant de laveste i landet. Eventyrlige inntekter fra kraftproduksjonen er årsaken til at Bykle er så rik. 

Lavest på listen ligger Herøy, som er dermed den fattigste kommunen og har passert blant andre Horten og Nannestad, som tradisjonelt har ligget svært dårlig an.

Slås sammen om halvannet år

Oppegård Avis har tidligere skrevet om kommunereformen og kommunesammenslåingene som skal være gjennomført senest 1. januar 2020. Stortinget har nylig vedtatt at antall kommuner skal reduseres fra dagens 422 til 356. 

I juni 2016 vedtok kommunestyrene i Oppegård og Ski å etablere en ny kommune sammen. Den nye kommunen trer i kraft 1. januar 2020 og skal hete Nordre Follo kommune. Det gjenstår å se hva som skjer med kommuneøkonomien når sammenslåingen blir en realitet.

Nyheter Tussetjern

Gir ny badebrygge med stupebrett til kommunen

Tre private initiativtakere har i samarbeid med Langhus Velforening igangsatte et prosjekt og en vippsaksjon for å få på plass en sårt etterlengtet badebrygge med stupebrett og stige i Tussetjern. Les hele saken

Nyheter Politiet advarer

«Kyss skoen min ellers får du bank»

I vårt politidistrikt har det i det siste vært flere hendelser hvor ungdom utsetter andre ungdom for vold. Nettpatrulje i Øst politidistrikt har i dag publisert et innlegg hvor en av politibetjentene forteller om et slikt oppdrag vedkommende var på i forrige uke. Les hele saken

Til toppen