OPPEGÅRD VS SKI: Hvilken kommune er bedre rustet?
Nyheter
OPPEGÅRD VS SKI: Hvilken kommune er bedre rustet? (Grafikk: Oppegård Avis)

Har bedre økonomi enn nabo

Lurer du på hvor rik eller fattig Oppegård kommune er nå sammenliknet med Ski? Her kan du få svar.

Kommunal Rapport har laget en tabell som viser hvor mye penger kommunene har til disposisjon hvis de har en kostnad som er gjennomsnittlig. Ifølge den er Oppegård bedre skodd økonomisk sett enn nabokommunen Ski. Tabellen viser kommunenes korrigerte inntekt, justert for hvor dyrt det vil være å gi et standard tjenestetilbud i kommunen.

Oppegård kommune ligger nemlig på 285. plass på tabellen, mens nabokommunen Ski er enda fattigere og er rangert på 383. plass blant de totalt 422 kommunene i Norge. Ski kommune må med andre ord jobbe enda hardere enn Oppegård for å prøve å tilby de samme tjenestene som den "rikere" naboen.

Les også: Bedre rustet for fremtiden enn Ski

Fra Bykle til Herøy

Listen over Norges ti rikeste kommuner domineres i sin helhet av kraftkommuner. Bykle med sine 952 innbyggere øverst oppe i Setesdalen, er fortsatt Norges rikeste kommune, ifølge statistikken. Her trenger ingen å vente på barnehageplass, eller sykehjemsplass for den saks skyld. Og prisene er blant de laveste i landet. Eventyrlige inntekter fra kraftproduksjonen er årsaken til at Bykle er så rik. 

Lavest på listen ligger Herøy, som er dermed den fattigste kommunen og har passert blant andre Horten og Nannestad, som tradisjonelt har ligget svært dårlig an.

Slås sammen om halvannet år

Oppegård Avis har tidligere skrevet om kommunereformen og kommunesammenslåingene som skal være gjennomført senest 1. januar 2020. Stortinget har nylig vedtatt at antall kommuner skal reduseres fra dagens 422 til 356. 

I juni 2016 vedtok kommunestyrene i Oppegård og Ski å etablere en ny kommune sammen. Den nye kommunen trer i kraft 1. januar 2020 og skal hete Nordre Follo kommune. Det gjenstår å se hva som skjer med kommuneøkonomien når sammenslåingen blir en realitet.

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen