TUNG TID: Vassbonn skole opplever en svært tung tid etter at en 4. klassing fikk smittsom hjernehinnebetennelse og døde sist torsdag.

Nyheter Smittsom hjernehinnebetennelse

TUNG TID: Vassbonn skole opplever en svært tung tid etter at en 4. klassing fikk smittsom hjernehinnebetennelse og døde sist torsdag. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Har god kontroll – ikke meldt om flere sykdomstilfeller

Fredag kom den triste beskjeden om at en ni år gammel Vassbonn-elev døde av smittsom hjernehinnebetennelse. Gutten døde sist torsdag. 

Mandag formiddag sendte Oppegård kommune ut en pressemelding om at det er god kontroll på situasjonen. 

Det er ikke meldt om flere sykdomstilfeller og det er ikke behov for å vaksinere flere en antatt mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Mindre smittefare

– Det er ikke oppdaget noen med alvorlige sykdomstegn som gir mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse ed noen av våre legekontor eller legevakter i løpet av helgen, sier smittevernlege Monica Viksaas Biermann i Oppegård kommune i pressemeldingen. 

- For hver dag som går blir smittefaren, som i utgangspunktet er svært lav, også mindre, sier Biermann.

Kommunen presiserer også i pressemeldingen at heller ikke har vært behov for å gjøre tiltak, som å gi antibiotika og vaksine, til flere personer enn først antatt.

- Bare de som er definert som de aller nærmeste kontaktene, har behov for og får denne forebyggende behandlingen, sier Biermann.

Færre henvendelser

Kommunen startet vaksineringen fredag ettermiddag. De siste får vaksine i løpet av mandag 3. juni.

- Vi opplever å ha god kontroll på situasjonen, sier Biermann i pressemeldingen. 

Oppegård kommune opplyser at det har vært mange som har vært i kontakt med smittevernkontoret etter at den dramatiske nyheten ble kjent. Kontoret har hatt utvidet åpningstid fra onsdag 29. mai. 

- Vi merker allerede i dag at det er færre henvendelser, sier Biermann.

Hun oppfordrer likevel alle som har spørsmål eller ønsker råd, om å ta kontakt med smittevernkontoret på telefon: 982 98 747

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen