SOFIEMYR KUNSTGRESS: Rundt 30 trenere og foreldre fra Kolbotn og Sofiemyr stilte opp på Sofiemyr kunstgressbane i går kveld. De jobbet i nesten tre timer og fikk måkt halve banen.

Nyheter Dugnad for KIL Fotball

SOFIEMYR KUNSTGRESS: Rundt 30 trenere og foreldre fra Kolbotn og Sofiemyr stilte opp på Sofiemyr kunstgressbane i går kveld. De jobbet i nesten tre timer og fikk måkt halve banen. (Foto: Anders Eldor Boye)

Har klart å redde et par uker med trening

– Ingen er så glad i regn som oss, sier fotballtrener Bjørn Erik Korum Hansen (40) i Kolbotn idrettslag.

40-åringen fra Kolbotn, som jobber som trener og veileder i Kolbotn idrettslag (KIL), sier situasjonen med stengte baner er svært uheldig for spillere. Oppegård Avis har skrevet at rundt 1000 spillere i KIL er rammet som følge av dette.

– En ting er at dette rammer den organiserte idretten, men noe helt annet er at det er veldig mye uorganisert aktivitet som foregår på disse banene og nå har disse barna ingen sted å henge, sier Korum Hansen.

Les også: Stengte alle fotballbaner for vinteren

Les også: – Dette er ikke Oppegård kommunes ansvar

Oppfordret 160 trenere og flere hundre foresatte

Mandag kveld tok Bjørn Erik Korum Hansen initiativ til en dugnad på vegne av fotballgruppen i KIL.

– Snøværet skulle gå over til regnværet tirsdag morgen og det er spådd mildvær i den kommende perioden, så måking av fotballbanene i forkant av regnværet hjelper ofte med å fremskynde snøsmeltingen. Lykkes vi med å få bort snøen, klarer vi å redde et par uker med trening på de lokale banene før vi får tilgang til banene på Ekeberg og Greverud i desember, sier Korum Hansen.

I går kveld sendte han og flere andre trenere i KIL en oppfordring til rundt 160 frivillige trenere via Facebook-siden Kolbotn Fotball Herrer: Trenergruppa. Trenerne ble bedt om å hjelpe til med å måke fotballbanene på Sofiemyr, Vassbonn og Hellerasten, med oppmøte klokken 19:00.

Informasjonen har nådd rundt 160 trenere, som skulle spre budskapet videre til foresatte, men responsen fra foresatte var svak. De fleste av de 41 frivillige som stilte opp var trenerne.

Her kan du se en liten oppsummering av arbeidet gjort på dugnad på de tre banene, med status for disse.

Les også: Vil ikke dele banekapasitet med Oppegård

Sofiemyr kunstgressbane

Rundt 30 trenere og foreldre fra Kolbotn og Sofiemyr stilte opp på Sofiemyr kunstgressbane i går kveld. De jobbet i nesten tre timer og fikk måkt halve banen.

– Det var en bra stemning og dugnadsånd tross alt, sier Anders Eldor Boye fra Kolbotn.

– Vi håper treningen på denne banen kan starte i morgen (onsdag 13. november), sier Bjørn Erik Korum Hansen i KIL og takker alle som stilte opp for innsatsen.

Foto: Anders Eldor Boye
Foto: Anders Eldor Boye
  Foto: Anders Eldor Boye
Foto: Anders Eldor Boye

Vassbonn kunstgress

Her var det bare fire frivillige fra Vassbonn som stilte opp, så det ble en litt voldsom oppgave for disse. Det er fortsatt mye snø som ligger på banen.

VASSBONN KUNSTGRESS: Det var bare fire trenere som kunne stille opp på Vassbonn kunstgress, så det ble en litt voldsom oppgave for disse å måke hele banen.

Hellerasten kunstgress

På Hellerasten var de sju trenere fra Tårnåsen, og de fikk måkt halve banen.

 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen