ØNSKER KUNDENE VELKOMMEN: Syreren Rashid Alswedan (38) har åpnet frisørsalong på Oppegårdsenteret. Nå håper han mange lokale fjes blir å se i salongen hans fremover.
Nyheter
ØNSKER KUNDENE VELKOMMEN: Syreren Rashid Alswedan (38) har åpnet frisørsalong på Oppegårdsenteret. Nå håper han mange lokale fjes blir å se i salongen hans fremover. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Hårete vei til suksess

Rashid Alswedan (38) kom til Norge fra Syria for tre år siden. Nå har han åpnet frisørsalong på Oppegårdsenteret, og gleder seg til å ta imot kundene.

Rashid Alswedan er en positiv mann. Det stråler av ham da han ønsker velkommen til sin nyåpnede frisørsalong. Nå kan han gjøre det han er god på, nemlig klippe. Veien har vært lang fra et krigsherjet Syria til en frisørsalong i Oppegård, likevel er Alswedan en solstråle som ser lyst på livet.

Les også: Mens vi ventet på Oppegård

– Det var ikke lett til å begynne med. Sitte i asylmottak, vente på oppholdstillatelse, og vente på familien. Men jeg ser alltid fremover, sier frisøren blidt.

I Syria hadde Alswedan fem salonger han drev, og har spesialisert seg på herreklipp. Han håper kundene merker erfaringen hans og vil strømme til.

Han har også ansatt to damefrisører, som skal ta seg av de kvinnelige mankene i kommunen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

KLAR: Rashid Alswedan er klar for å få Oppegårds befolkning ned i stolen sin på Oppegårdsenteret.
KLAR: Rashid Alswedan er klar for å få Oppegårds befolkning ned i stolen sin på Oppegårdsenteret. Foto: Veronica Grude Docker

 

20 års erfaring

– Jeg har over 20 års erfaring og har frisørutdanning fra Syria. Jeg er også utdannet massør, sier Alswedan entusiastisk.

Den syriske frisøren er et et eneste stort smil, og det er ikke vanskelig å tro på ham når han deklamerer at han alltid er glad.

– Jeg smiler alltid og gjør en god jobb. Jeg har respekt for kundene, er sosial og har mange nye idéer. Og så holder jeg meg oppdatert på teknikker, sier Alswedan.

Les også: Frisert jubilant

Han tror ikke det blir vanskelig å få kunder. Selv om han har fått høre av andre utlendinger at det kan bli vanskelig i Oppegård fordi de norske kundene kanskje ikke vil komme til han, tror han ikke det minste på det.

– Jeg har bestemt meg for å være her og jeg kan lykkes med norske kunder, jeg tror ikke jeg må være der det bare er utlendinger, sier Alswedan skråsikkert.

– Ingenting er umulig

Han skal lykkes, det er målet, og han har ikke tenkt til å gi seg før han gjør det. Frisøren har jobbet hardt og målrettet for å kunne starte sin egen bedrift, og er en mann med store drømmer og ambisjoner.

TAKKNEMLIG: Rashid Alswedan er takknemlig for all hjelp han har fått, og er sikker på at han skal bli en suksesshistorie.
TAKKNEMLIG: Rashid Alswedan er takknemlig for all hjelp han har fått, og er sikker på at han skal bli en suksesshistorie. Foto: Veronica Grude Docker

– Jeg prøvde å lære meg alle lover og regler man må kunne for å starte for seg selv i Norge. Det var en stor utfordring, men jeg spurte alle jeg kunne om hva jeg måtte gjøre for å åpne min egen bedrift, forteller Alswedan.

Det var selvfølgelig vanskelig å reise fra Syria, men Alswedan er ikke en mann som dveler ved det tapte.

– Jeg tar alltid en utfordring. Man må ha et mål med livet. Jeg vet det ikke er lett, men målet mitt er suksess. Hver dag prøver jeg å utvikle meg, ingenting er umulig, smiler den livsglade syreren.

– Alle har støttet meg

På veien har Alswedan fått hjelp av Foreningen Mikrofinans Norge – Skaperstedet, både til hvordan man skal klare seg som entreprenør, men også til finansiering av virksomheten.

– De trodde på planen min for å bli suksessfull. Jeg ventet på en sjanse og fikk den. Jeg kan ikke uttrykke min takknemlighet til dem, og til alle som har hjulpet meg på veien. Alle har støttet meg i Norge, sier Alswedan.

Nå venter frisøren bare på at kundene skal banke på døren. Han er klar, med saks og kost og et smil som varmer selv en frossen, norsk sjel.

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen