ROLIGE FORHOLD: Det har vært relativt rolig for politiet i romjulen.
Nyheter
ROLIGE FORHOLD: Det har vært relativt rolig for politiet i romjulen. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Hasj, skadeverk, ruteknusing, brannforsøk og mer til!

Se oppdragene lovens lange arm hadde i Oppegård i høytiden.

Det kan se ut som om lovbryterne også tok juleferie i år. Det har vært en rolig romjul i kommunen, opplyser politiet.

Her er oversikten over hva som skjedde i høytiden!

Skadeverk

Skadeverk og sikring av stillas er blant oppdragene politiet har hatt i romjulen, men alt i alt kan det virke som om skurker og banditter også har tatt en liten ferie.

Det har vært en rolig romjul i kommunen for lovens lange arm.

Noen oppdrag har politiet likevel hatt på tampen av året som gikk og nyårets første dag.

Brann og politi måtte rykke ut og sikre et stillas i Vardeveien 27. desember. Stillaset tilhørte et kommunalt bygg og var i ferd med å rase.

– Brann og politi måtte rykke ut for å sikre stillaset for å unngå skade på personer, sier Karianne Knudsen i Øst politidistrikt. 

Brannforsøk

Samme dag ble politiet også tilkalt til Valhallaveien i forbindelse med et påtent papir på en oppslagstavle tilknyttet en bolig.

– Det ble ikke brann, men de som meldte fra opplevde det som ubehagelig. Det har skjedd tre ganger nå at noen har prøvd å sette fyr på den samme tavlen. Forholdene er anmeldt av styreleder i boligene, sier Knudsen. 

Bil i grøfta

Årets første dag startet med en bil i grøften og et knust vindu på Hellerasten skole. 

En mann fra Oppegård i begynnelsen av 20 årene traff en lyktestolpe da han var ute å kjørte på glatte veier på årets første dag. Lyktestolpen ble ødelagt, men ingen personer ble skadet i sammenstøtet. Samme dag ble det oppdaget av en vaktmester ved Hellerasten skole at noen har knust en rute med en Lecablokk. 

– Noen har kastet en Lecablokk gjennom vinduet, men det er trolig ingen som har vært inne i bygningen. Det kan tyde på guttestreker, sier Knudsen.  

Til toppen