VI FANT, VI FANT: Denne gjengen ved Sofiemyr skole er akkurat tilbake fra søppelplukkingen, og har funnet et helt berg av søppel!
Nyheter
VI FANT, VI FANT: Denne gjengen ved Sofiemyr skole er akkurat tilbake fra søppelplukkingen, og har funnet et helt berg av søppel! ( )

Hele Norge - og Sofiemyr skole - plukker søppel!

I stedet for å ha undervisning, var hele skolen med på den store rydde-dagen torsdag 3. mai.

Miljøvern fortsetter å være i vinden, og nå er det søppelplukking som er det "nye". Torsdag 3. mai var den store ryddedagen i Norge, offisielt kalt "Hele Norge rydder", og Sofiemyr skole lå ikke på latsiden. 

Les også: Skautraver nr. 50

Det var en våt og kjølig formiddag da småtrinnet ved Sofiemyr skole kom tilbake fra søppelplukkingen sin. De skulle egentlig hatt undervisning, men i stedet har de vært på skattejakt, og samlet et lite fjell av søppel.

– Vi har funnet underbukser! Og penger! Og matbokser med mat i, sier de i munnen på hverandre. 

Saken fortsetter under bildet. 

SKATTEJAKT: Det var ikke lite søppel de fant denne formiddagen, småtrinnet på Sofiemyr skole! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Elevene er så engasjerte

Det hele er på initiativ til kunst- og håndverkslærer Anne Engen, som selv er en erfaren plogger - altså en som jogger og plukker søppel samtidig. 

– Jeg har fått alle klassene med på dette, og i dag er vi alle ute og plukker søppel! Elevene er så engasjerte, sier Engen, nærmest forbauset. 

Les også: – Vi er sentrum i Oppegård

De fikk inn masse søppel på disse timene, og alle monner drar virkelig.

Ta deg en tur ut med pose og hansker, og bli med på Hele Norge Rydder, du også!

PS: Les mer om saken i papiravisen som kommer ut torsdag 10. april.

TAKKET VÆRE: Plogger og kunst- og håndtverkslærer Anne Engan, fikk hun hele skolen i sving med søppelposer og gummihansker. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen