FERDIG MED UTESESONGEN: Fornøyde tennisspillere fra den siste timen før innendørsesongen starter. – Vi er glade i bobla men ønsker oss tennishall i Sofiemyr Crossover, forteller gjengen. Til venstre hovedtrener og sportslig leder, Øyvind Faye. Trenerne Philip Gilb og Magnus Høyerål sees også i bakkant av bildet.
Sport
FERDIG MED UTESESONGEN: Fornøyde tennisspillere fra den siste timen før innendørsesongen starter. – Vi er glade i bobla men ønsker oss tennishall i Sofiemyr Crossover, forteller gjengen. Til venstre hovedtrener og sportslig leder, Øyvind Faye. Trenerne Philip Gilb og Magnus Høyerål sees også i bakkant av bildet. (Bilde: Privat)

– Helt smashing å få bobla opp igjen!

Dugnadsånden bobler over hvert eneste år i tennisklubben!

Uten dugnad blir det ikke mye idrett her i kommunen. Slik er det også for Kolbotn Tennisklubb, som står ivrig på slik at vi her i kommunen skal ha et tilbud til dem som ønsker å drive med denne fantastiske sporten.

Opp med bobla

HARDT ARBEID: Organisator og spiller Ingar Undrum dirigerer mye muskelkraft for å trekke bobla rundt nødåpningen.
HARDT ARBEID: Organisator og spiller Ingar Undrum dirigerer mye muskelkraft for å trekke bobla rundt nødåpningen. Foto: Privat

En av dugnadsaktivitetene som må gjøres, er klargjøring for vinteren, og det vil si at bobla på ved Ingierkollen slalåmanlegg må opp! Slik ble det også denne høsten, og dèt for 27. gang!

En meget herlig, ivrig og iherdig gjeng i Kolbotn Tennisklubb bar tepper, dro duk og satte opp lysstolper og brente i gang fyren

– Vi kan dette nå, sier Einar Granlien og Ingar Undrum, som styrer troppene med stø hånd.

– Men, det er på overtid. Vi trenger ny tennishall for å kunne opprettholde og utvide tilbudet. Vi er spente på når reguleringen og Crossoverprosjektet kan gi oss en mulighet til bedre kår for å utvikle tennisen på Kolbotn, sier han. 

Drifter selv

VETERAN: Boblekomitèens leder Einar Granlien leder an den årlige bobledugnaden med stø hånd. Her er han tydelig fornøyd etter å ha satt «luft» på bobla, på 27. året!
VETERAN: Boblekomitèens leder Einar Granlien leder an den årlige bobledugnaden med stø hånd. Her er han tydelig fornøyd etter å ha satt «luft» på bobla, på 27. året! Foto: Privat

Driften av tennisklubben er krevende arbeid, ifølge Leif Wedøe i Kolbotn tennisklubb.

– Det er krevende å drifte en gammel boble, men vi klarer det med en engasjert og erfaren gjeng. Vi lapper duken, smører og vedlikeholder fyren som varmer opp til spillbar temperatur gjennom hele vinteren. Vi går dag- og kveldsvakter og pleier bobla daglig fra september til april, forteller han.

Dette er uansett til inspirasjon for andre der ute, for takket være et godt dugnadsarbeid, og ikke minst stort hjerte for sporten i deres hjerte, kan tennisspillere nok en vinter glede seg over å ha et sted å spille!

Økende interesse

SJEFEN SJØL I ARBEID: Stig Kjønstad, som er leder i Kolbotn Tennisklubb, melder om økt interesse for tennis. Her er passer han på at teppene treffer hverandre med rett linje.
SJEFEN SJØL I ARBEID: Stig Kjønstad, som er leder i Kolbotn Tennisklubb, melder om økt interesse for tennis. Her er passer han på at teppene treffer hverandre med rett linje. Foto: Privat

Stig Kjønstad, leder i Kolbotn Tennisklubb er meget fornøyd med at antall tennisspillere fortsatt øker på Kolbotn.  

– Vi har et bredt spekter med aktiviteter. Først og fremst alle som spiller tennis uorganisert, tennisskolens 150 elever, veterantreff, SFO-tennis på Greverud, Kolbotn og Vassbonn, flere turneringer for juniorer og seniorer. Vi har gode trenere og en skikkelig dugnadsånd som bidrar til å holde anlegget «ship shape», sier han.  

Hovedtrener og sportslig leder Øyvind Faye ønsker store og små på alle nivåer hjertelig velkommen som spillere i klubben.

– Vi gjør alt vi kan for å legge til rette for hver enkelt sitt nivå og ambisjon. Det stor bredde i alder og nivå blant klubbens 260 spillere, sier han.

Spente på ny hall

Det er vel 300 tennispillere i Oppegård, hvorav ca. 260 er medlemmer i Kolbotn Tennisklubb.

– Vi er alle spente på hvor vi får tomt til ny tennishall. Vi er klare for å fortsette dugnadsånden med drift og videre utvikling av tennismiljøet på Kolbotn, forteller dugnadsgjengen.

TIDLIG KRØKES: Charlotte, 5 år, er en ivrig tennisspiller og hjelper her Gunnar Dahlquist med å vaske lysannlegget. Dugnadsånd og tennisspil – «hånd i hånd.».
TIDLIG KRØKES: Charlotte, 5 år, er en ivrig tennisspiller og hjelper her Gunnar Dahlquist med å vaske lysannlegget. Dugnadsånd og tennisspil – «hånd i hånd.». Foto: Privat

Tennis er verdens andre største idrett, nest etter fotball. og i sterk utvikling i Norge.

Det har vært en jevnt økende interesse de siste 10-15 årene, og med interessen rundt stortalentet Casper Ruud mener Kolbotn Tennisklubb det er realistisk å kunne ha 4-500 medlemmer.

– Vi ønsker da å kunne øke andelen barn fra dagens 150, til 300. Da vil alle kunne få ta del i denne utrolig artige og allsidige idretten.  Det fordrer altså at vi kommer i gang med hallprosjektet med 4 innendørs tennisbaner, og helst to utebaner i den forbindelse, sier Wedøe.

PRESISJONSARBEID: Duken til bobla må lirkes til i alle hjørner før den kan festes. Det krever kløkt og iherdig dragning av duken for å få «satt» duken i alle hjørner.
PRESISJONSARBEID: Duken til bobla må lirkes til i alle hjørner før den kan festes. Det krever kløkt og iherdig dragning av duken for å få «satt» duken i alle hjørner. Foto: Privat
Til toppen