KLAR TIL Å FERSKE FARTSSYNDERE: – Skoleveiene i Oppegård har behov for flere tiltak. Vi er avhengig av et godt samarbeid med kommunen, skolene, FAU, Statens vegvesen og de andre instansene, sier Kristoffer Haakonsen i Øst politidistrikt.
Nyheter
KLAR TIL Å FERSKE FARTSSYNDERE: – Skoleveiene i Oppegård har behov for flere tiltak. Vi er avhengig av et godt samarbeid med kommunen, skolene, FAU, Statens vegvesen og de andre instansene, sier Kristoffer Haakonsen i Øst politidistrikt. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Her blir du tatt av politiet fremover

Politiet skal være ute og overvåke trafikken ved enkelte skoler i forbindelse med skolestart. Her kan du lese hvor de skal stå.

Politioverbetjent for ordensseksjonen i Øst politidistrikt, Kristoffer Haakonsen, har en oppfordring til alle bilistene i forbindelse med skolestarten førstkommende mandag:

– Jeg savner mer bevissthet hos bilistene. Husk på fartsgrensene når dere er ute og kjører. Det er 30-sonen på nesten alle skoleveiene i kommunen, sier han.

Haakonsen legger til at politipatruljene vil gi muntlige advarsler og forelegg der det er nødvendig. Sikring av barn i bil blir også naturlig å følge med på.

Prioriterte strekninger

Av de prioriterte sakene politiet har på oversikten sin per i dag nevner han følgende:

– Vi ser spesielt at i Valhallaveien ved Tårnåsen senter er det behov for kontroller i 30-sonen både morgen og kveld. Det er også gjennomkjøringsforbud i Miljøgaten på Kolbotn, men det er mange som ikke bryr seg om dette. Det er også behov for kontroller i Christian Sindings vei og i Tømmerveien ved Vassbonn skole, sier Haakonsen.

PÅ PATRULJE: Denne og andre politibiler vil bli å se rundt skoleveiene våre i tiden som kommer.
PÅ PATRULJE: Denne og andre politibiler vil bli å se rundt skoleveiene våre i tiden som kommer. Foto: Yana Stubberudlien

Her skal de kontrollere

Her kan du se kart over stedene politiet vil ha hyppige kontroller fremover.

– Tips oss

Haakonsen oppfordrer innbyggerne til å melde til politiet om veistrekningene som har behov for politikontroller:

– Dere kan sende oss en e-post til post.follo@politiet.no eller skrive en melding på Facebook-siden vår. Vi vurderer hendelsene fortløpende sammen med en etterforsker, og vi er raske til å reagere hvis vi anser situasjonen som alvorlig, sier han.

Selv om Follo politidistrikt nå er en del av Øst politidistrikt, disponerer Follo-politiet fortsatt sine egne patruljer, men sistnevnte er en del av vakt- og beredskapsgruppen.

– Dette innebærer at disse ressursene er hendelsesstyrte og kan ikke avsettes til kun politipatruljer i forbindelse med skolestarten. Samtidig setter vi dette høyt på prioriteringslisten vår og skal prøve å være synlige ute ved skolestarten, sier Haakonsen.

GODT TILTAK: En hastighetsdisplay, satt ut av kommunen i Holbergs vei i slutten av mai, var et godt fartsreduserende tiltak.
GODT TILTAK: En hastighetsdisplay, satt ut av kommunen i Holbergs vei i slutten av mai, var et godt fartsreduserende tiltak. Foto: Yana Stubberudlien

Her ryker lappen i 30-sonen

  • Husk at lappen ryker ved hastigheter over 56 km/t.
  • Ved 56 til 65 km/t blir lappen inndratt i 3-7 mnd. Er farten 65 til 70 km/t, mister du lappen i 7-10 mnd. Ved 70 til 75 km/t blir du uten førerkort i 9-12 mnd.
  • Hastigheter opptil 80 km/t gir inndraging på 12-18 mnd. Er farten opptil 85 km/t, kan du bli uten førerkort i to år.

Nyheter Sofiemyrveien 10

Store planer for Sofiemyrveien 10

Sofiemyrveien 10 kan bli utviklet til en moderne handelspark med blant annet salg av møbler, hvitevarer, trelast og større byggevarer, men også tilbud som for eksempel treningssenter, fysioterapi, kiropraktor og legesenter. Les hele saken

Til toppen