Her brant det på Myrvoll

Søndag 27. mai brant det i skogen, og brannvesenet mistenker engangsgrillen som lå igjen.

Termometeret viser utrolige 30 grader flere steder i de siste dagene i mai, og brannvesenet har satt opp totalforbud mot all type ild i nærheten av skog og utmark. 

Om det var noen som ikke hadde fått det med seg, eller valgte å ikke følge forbudet, er ikke visst, men det som skulle være en hyggelig grillstund bak Brattåsveien på Myrvoll endte i fyr og flammer. 

Les også: Lite respekt for totalforbudet

Søndag kveld ble flammene oppdaget av en nabo, og ingen kom til skade.

Saken fortsetter under bildet. 

MYRVOLL: Sindre Norderhaug med hunden Kasper går ofte tur her, og viser oss hvor det brant. Bakken bak ham ser ut som skygge fra trærne, men det er svidd mark. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Lukter svidd

Vi ble med Sindre Norderhaug og hunden Kasper til «åstedet», som er midt i de to sitt faste turområde.

– Du lukter det før du ser det. Det lukter svidd, sier Norderhaug.

Les også: Skogbrann på Myrvoll

Vi får øye på et område hvor bakken er svartsvidd, og trærne lysebrune - ikke grønne. Det er bratte berg rett ned fra benken og bålplassen, og på andre siden er det tett med furuskog.

– Her står engangsgrillen, sier Norderhaug og peker på en velkjent men totalsvidd aluminiumsform som ligger på bålplassen.

Se videoen øverst i saken. 

UGANGSGRILL: Engangsgrillen ligger i bålplassen, totalsvidd. Brannvesenet mistenker at det er den som har vært årsaken til brannen som var i Brattåsveien på Myrvoll søndag 27. mai. Hadde det vært vind, hadde brannen spredt seg raskt, mente brannvesenet. Bak fotografen er det bratt berg som gjør det vanskelig for slokkingsmannskapet å komme til, og på andre siden er det noen hundre meter med tett skog. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr
Til toppen