ETT AV MANGE SOM DEMONSTRERTE: Representantene fra Oppegård Janitsjar holdt sin fane høyt i protest mot nedleggingsplanene innen Forsvarets korps.
Nyheter
ETT AV MANGE SOM DEMONSTRERTE: Representantene fra Oppegård Janitsjar holdt sin fane høyt i protest mot nedleggingsplanene innen Forsvarets korps. (Bilde: Oppegård Janitsjar)

Her demonstrerer janitsjaren foran Stortinget

Blåste ut mot nedleggelsesplanene i Forsvarets korps foran Norges maktstue.

Musikk, faner, flagg, uniformer, instrumenter og appeller så langt øyet rakk, og dèt midt foran Norges makt-storstue. Og midt oppi dette var Oppegård Janitsjar!

I går demonstrerte Norges Musikkorps Forbund og Musikernes fellesorganisasjon foran Stortinget i protest mot planene om å legge ned Marinemusikk og Luftforsvarets Musikkorps, samt at Sjøforsvarets Musikkorps og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge skal slutte å ha konserter for et sivilt publikum. 

Klikk her for å komme til markeringens Facebook-side

PS! Saken fortsetter under bildet!

DEMONSTRERTE: Her ser du Oppegård Janitsjars fane foran Stortinget.
DEMONSTRERTE: Her ser du Oppegård Janitsjars fane foran Stortinget. Foto: Oppegård Janitsjar

– Viktig sak

Nedskjæringsplanene har ikke gått upåaktet hen i det norske skole- og amatørkorps-miljøet, og mandag stilte korps-representanter fra hele Norge til motangrep mot planene. 

FANEN HØYT TIL VÆRS: Oppegård Janitsjar var godt synlig i demonstrasjonen.
FANEN HØYT TIL VÆRS: Oppegård Janitsjar var godt synlig i demonstrasjonen. Foto: Oppegård Janitsjar

Oppegård Janitsjar tok med sine faner inn til storbyen. Dette er en sak som engasjerer korpset sterkt. 

– Forsvarets musikk betyr mye for mange, også for oss i Oppegård Janitsjar som bruker militærmusikere som instruktører og er en stor inspirasjon for oss. Vi valgte derfor, sammen med cirka 200 andre korps fra land og strand, å ta med fanen vår for å slå ring om forsvarets musikk, sier Charlotte Egge i Oppegård Janitsjar. 

– Fanen er et sterkt symbol, og det var opp til flere som var rørt, spesielt musikerne vi omkranset. Fantastisk å oppleve det samholdet og støtten korpsene har og gir. Det var mange ildsjeler i sving for å samle og frakte faner fra langtveis fra. Det gjorde markeringen ekstra sterk, sier hun. 

– En skandale

Det har aldri før vært foreslått å legge ned så mange musikerstillinger, og det er en stor skandale om det skjer, ifølge vårt lokale janitsjarkorps. 

– Det er ingen tvil at forsvarets musikk har en unik betydning, og de har alle korpsene og et samlet musikk- og kulturliv i ryggen. Vi må la musikken leve, sier Egge. 

Det ble sagt i sin tid at joik har større kraft enn krutt. Så gjenstår det å se om faner og instrumenter har større kraft enn kutt.

MANGE TILSTEDE: Det var rundt 200 korpsfaner å se, og et helt hav av musikere som protesterte.
MANGE TILSTEDE: Det var rundt 200 korpsfaner å se, og et helt hav av musikere som protesterte. Foto: Oppegård Janitsjar

 

f.
f. Foto: Oppegård Janitsjar

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen