Her er den ekte snømannen!

Nå går alle Terje Martinsens kanoner på Østre Greverud for fullt.

– Akkurat nå har vi alle fem kanoner i full produksjon. Når forholdene er gode, nytter det ikke å hvile. Da må det produseres, for man vet aldri når varmegradene kan komme tilbake, sier Terje Martinsen, løypebas i Skiforeningen. 

PS! Saken fortsetter under bildet! Klikk play i videovinduet for å se Terje Martinsen og hans snø-kompanjonger i aksjon!

JOBBER KNALLHARDT FOR OSS: Terje Martinsen er løypebas i Skiforeningen. 24 mil med løyper skal passes på, og tonn på tonn med snø skal produseres. Nå går produksjonen på Østre Greverud for alle maskiner!
JOBBER KNALLHARDT FOR OSS: Terje Martinsen er løypebas i Skiforeningen. 24 mil med løyper skal passes på, og tonn på tonn med snø skal produseres. Nå går produksjonen på Østre Greverud for alle maskiner! Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Mye å gjøre

Martinsen har nok å henge fingrene i. Han har et løypenett på ikke mindre enn 24 mil å ta seg av. Natursnøen lar riktignok vente litt på seg, så da er det produksjon av kunstsnø på Østre Greverud som opptar tiden til både ham og kollegaene i Skiforeningen. 

– I år har vi fått oppgradert anlegget vårt med både nye vanninntak og også en snøfabrikk som gjør at vi kan produsere enda mer. Det ser ut som det skal holde seg kaldt en stund fremover, så dette lover bra. I dag blåser det riktignok en del, men luftfuktigheten er såpass bra at vi kan produsere, selv om snøen flyr mer og sprer seg mer, sier han. 

Håper på snarlig åpning

LAGER SNØ: Slik ser snøkanonene ut. Siden i fjor har anlegget på Østre Greverud blitt oppgradert.
LAGER SNØ: Slik ser snøkanonene ut. Siden i fjor har anlegget på Østre Greverud blitt oppgradert. Foto: Anders Nordheim Dahl

Noen endelig åpningsdag for de første løypene på Østre Greverud er litt for tidlig å spå, men håpet er at man skal kunne lage en såle og de første meterne med snø så raskt som mulig.

– I fjor fikk vi åpnet løypene rundt 1. desember, så vi må ikke glemme at vi er en måned tidligere ute i år, sier Martinsen. 

Hvordan forholdene blir ute i natursnøløypene er vanskelig å spå. Her er man helt avhengig av hvitt fra oven og hjelp fra Kong Vinter.

– Det trengs ikke mer enn rundt 20 centimeter med snø for at jeg skal kunne kjøre ok løyper, men det er vanskelig å spå været slik vintrene har blitt. Nå har det vært en del snøfattige vintre, så kanskje dette blir den store snø-vinteren, men enn så lenge skal vi i hvetfall jobbe alt vi kan for at løypenettet her vi har kunstsnøsanlegg skal bli så bra som mulig, sier han. 

Støtt Skiforeningen

Skiforeningens arbeide blir både godt lagt merke til, og godt bruke. Skoleklasser, skiskoler, privatpersoner, langrennsutøvere, lokale og tilreisende bruker det flotte løypenettet vi har rundt oss.

Men det å drifte 24 mil med løyper er ikke gratis. Derfor kan du tegne et medlemskap i Skiforeningen.

– Dét at folk tegner et medlemskap er et utrolig viktig tilskudd til driften vår, og gjør at vi kan sikre folk gode løyper, slik de ønsker seg. Antall medlemmer har økt ganske bra de siste årene, og basert på dét, og de gode tilbakemeldingene vi får her ute, er det ingen tvil om at folk setter pris på arbeidet, sier Martinsen. 

Dersom du har lyst til å bli medlem, koster det 630 kroner for et hovedmedlemsskap, 895 kroner for et familiemedlemskap, 330 for et ungdomsmedlemskap og 380 kroner for et seniormedlemskap.

Det er også mulig å gi et medlemskap i gave tli noen du vet elsker ski, og arbeidet som Skiforeningen gjør.

Klikk her for å komme til Skiforeningens hjemmesider for medlemskap

Oppegård Avis oppfordrer alle våre skiglade lesere til å støtte Skiforeningen, og ønsker også å takke Martinsen og hans mannskaps utrettelige innsats for at vi alle skal kose oss i verdens flotteste skiløyper.

SÅ SNØFØYKEN STÅR: Liter på liter med vann pumpes ut i de fem snøkanonene på Østre Greverud i døgnet. Slikt blir det mye snø av!
SÅ SNØFØYKEN STÅR: Liter på liter med vann pumpes ut i de fem snøkanonene på Østre Greverud i døgnet. Slikt blir det mye snø av! Foto: Anders Nordheim Dahl

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen