SISTE STOPP: Sigbjørn Vedeld pendler i dag til jobb i Juritzen forlag i Oslo. Det er det snart slutt på - Kolbotn-mannen er fra 1. oktober ny redaktør i Oppegård Avis!

Nyheter RUTINERT PRESSEMANN:

SISTE STOPP: Sigbjørn Vedeld pendler i dag til jobb i Juritzen forlag i Oslo. Det er det snart slutt på - Kolbotn-mannen er fra 1. oktober ny redaktør i Oppegård Avis! (Oppegård Avis)

Her er den nye redaktøren i Oppegård Avis

Sigbjørn Vedeld (42) har gått gradene fra Setesdølen via Se og hør til Oppegård Avis! - Nå har jeg fått drømmejobben, sier tobarnsfaren fra Kolbotn.

Vedeld kommer til Oppegård Avis fra Juritzen forlag, hvor han de to siste årene har vært kommunikasjonsansvarlig og jobbet med forfattere som Cecilia Samartin og Jørgen Jæger.

Før det hadde han en lang karriere i Se og hør hvor han dekket alt fra Jenny Jenssen til Bjørn Rune Gjelsten. Så bra gjorde vår mann det i kjendisbladet at han rykket opp til å bli redaksjonssjef med personalansvar for 17 personer.

– Det var en artig tid hvor jeg lærte mye, både om mennesker og journalistikk, sier Vedeld.

Slik er han privat

Leser: Oppegård Avis og bøker. Akkurat nå: Biografien om Paul McCartney.
 
Ser på: TV-nyheter og Netflix. Nå: «Better call Saul».
 
Heier på: Liverpool.
 
Hører på: Alt, unntatt rap og hip hop.
 
Spiser: Pølsesymfoni på grillen. Om enn ikke hver dag!
 
Drikker: Alt for mye Cola Zero. Glad i god øl.
 
Drømmer om: Å begynne å spille golf igjen!
 
Feriested: Vi drar helst på steder der vi ikke har vært før.

Han jobbet blant annet under den tidligere Kolbotn-mannen og Se og hør-legenden Knut Haavik.

Fra bygda

Sigbjørn Vedeld er vokst opp i bygda Rovde som ligger i Vanylven og har 260 innbyggere. Allerede i ung alder ble den lune, men nysgjerrige Vedeld hentet til lokalavisen Setesdølen hvor han lære avisproduksjon fra A til Å.

Deretter bar det til journalistutdanning i Volda, et studium som senere er utbygd med medievitenskap grunnfag og «Executive Master og Management» fra BI.

I år 2000 fikk vår mann hyre i Sunnmørsposten hvor han drev avisens lokalkontor i Ulsteinvik. Så ble han tatt av kjendisjournalistikken.

Fra flaskepost til Cowboy-Laila

– Jeg kom til Se og hør i 2001 og trodde aldri jeg skulle bli i 14 år. Men slik ble det, og det var en utrolig tid, mimrer Vedeld.

I FORMELL VERSJON: Slik presenteres Oppegård Avis' nye redaktør hos nåværende arbeidsgiver Juritzen. Vi tipper det blir færre dager med finjakka i uformelle Oppegård.

Vår nye redaktør har intervjuet Cowboy-Laila, dekket «Jakten på kjærligheten» og reist land og strand med den berømte flaskeposten. Hele veien har han steget i gradene i bladet som ingen kjøper, men som alle leser hos frisøren.

– Den viktigtse erfaringen fra Se og hør-tiden, er at det må være høyt under taket. Både i redaksjonen og overfor de vi skriver om. Også må det være rom for kreative grep! påpeker den nye redaktøren.

Elsker Oppegård

I 2012 flyttet Vedeld med sin lille familie til Rikeåsen og Kolbotn. Siden har han lest Oppegård Avis med stor interesse. Da stillingen som redaktør ble utlyst, var han lynkjapt ute.

– Lokaljournalistikk er noe jeg er veldig opptatt av. Jeg bruker å si at det viktigste som skjer deg i livet, er det som skjer i nærheten. Nå gleder jeg meg til å dekke Oppegård som redaktør i avisen, sier Vedeld.

NB! Den nye redaktøren tar fatt på embetet 1. oktober. Men det er lov å ta kontakt med den nye redaktøren om du støter på ham!

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen