VENTETIDA ER OVER: Journalist i Oavis.no og langrennsentusiast Eskil Bjørshol var som en hund i paringstiden da han endelig slapp til med skiene på Greverud.
Nyheter
VENTETIDA ER OVER: Journalist i Oavis.no og langrennsentusiast Eskil Bjørshol var som en hund i paringstiden da han endelig slapp til med skiene på Greverud. (Oppegård Avis)

Her går Oavis.no sesongens første skitur!

ØSTRE GREVERUD: Gleder du deg til skiføre? Vi også! I går kveld fyrte Skiforeningen i gang snøkanonene på Østre Greverud og Oppegård Avis er selvsagt først ute med sesongens første skitur.

  • Endret

Oppegård Avis tok skia fatt, hadde Kvikk Lunsj-en på innerlomma og pulsklokka på, da vi onsdag formiddag var de aller, aller første i kommunen som testet «løypene» på Østre Greverud.

KARUSELL! Se flere bilder fra den fantastiske skituren nederst i artikkelen.

Det er ingen overdrivelse å si at vi var rimelig alene i sporet, men som din favoritt-lokalavis tar vi mål av oss å alltid være i front. Også i skisporet!

– Helt fantastisk

Vi vet at mange venter på snø og at det skal lave ned over et av Østlandets flotteste skianlegg. Foreløpig må vi imidlertid smøre mer med tålmodighet enn blå Swix.

NB! Artikkelen fortsetter under bildet!

HOLD AN: Det er foreløpig ikke er noe som minner om preparerte løyper på Østre Greverud, så vent noen dager før du prepper skia og finner frem kondomdressen! Foto: Oppegård Avis

– Det var vel ikke akkurat trikkeskinner i dag, men det er jo helt fantastisk å være i gang, sier journalist Eskil Bjørshol.

Nordmøringen er ikke akkurat oppvokst med voldsomme skiløyper i Kristiansund, men var entusiastisk over å endelig være i gang.

– Dette var terningkast seks! Minst! Det er bare å glede seg folkens. Skisesongen er bare noen dager eller uker unna nå. Jeg synes imidlertid bakkene virket noe brattere i år, enn tidligere, sa han lattermildt, etter å ha stupt over «målstreken» på beste Johnsrud Sundby-manér.

– Fort! Gi meg astma-sprayen min, hikstet han frem mellom hostekulene, etter å ha forsøkt seg på noe som kunne minne om skøyting.

Heldigvis var dopingkontrollørene ikke å se denne formiddagen.

Gode meldinger

Det er ikke meldt om metervis med snø fra oven de neste dagene, men så lenge det er minusgrader vil Skiforeningens kanoner fortsette å produsere kunstsnø. Dermed er det bare å følge med ut av vinduet for å se om snøsituasjonen endrer seg.

PS: For ordens skyld legger vi til at det foreløpig ikke er noe som minner om preparerte løyper på Østre Greverud, så det kan være lurt å vente litt til før dere dukker opp med ski på beina.

Bjørshol har parkert bilen, funnet frem skiene og er klar for sesongdebut. (Bilde: Oppegård Avis)
Oavis.nos langrennsløper skuer utover "sitt" rike. (Bilde: Oppegård Avis)
Skareføret gjorde det vanskelig å finne balansen til å begynne med. (Bilde: Oppegård Avis)
Bjørshol i høy fart i hockey . (Bilde: Oppegård Avis)
Lokalavisens mann i fint driv over Østre Greverud. (Bilde: Oppegård Avis)
Føret er så som så, og det er ingen spor ennå. (Bilde: Oppegård Avis)
Teknikken sitter, konstaterer Bjørshol, her i flott diagonalgang. (Bilde: Oppegård Avis)
Etter noen kilometers jaging i løypa, er det tid for belønning. (Bilde: Oppegård Avis)

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen