ALPINT PÅ GRESS: Midt i regnværet, med slalåmstøvler fastspent på skiene, kjørte de fire skiinstruktørene nedover de bratte bakkene på Ingierkollen Slalåmsenter – på gress! Sjekk den utrolige videoen fra søndag 20. oktober.

Nyheter Ingierkollen Slalåmsenter

Her kjører de alpint – på gress!

Instruktørene Tommie, Fredrik, Mehdi og Ingrid fra Follo Skiskole trenger ikke snø for å kjøre på ski. Sjekk den utrolige videoen tatt på Ingierkollen Slalåmsenter sist søndag.

– Jeg tør ikke anbefale noen som helst å gjenta dette. Folk må i hvert fall gjøre det på eget ansvar, sier Tommie Berkani (46) fra Follo Skiskole.

Vinteren har ikke kommet til Oppegård ennå, men det ser ut som om plussgradene og manglende snødekke ikke er noe hindring for Berkani.

Sist søndag dro den skiglade 46-åringen med tre andre instruktører fra Follo Skiskole til Ingierkollen Slalåmsenter. Midt i regnværet, med slalåmstøvler fastspent på skiene, kjørte de nedover de bratte bakkene – på gress!

– Vi klarte rett og slett ikke å vente lenger, sier 46-åringen og ler.

HER KJØRER DE ALPINT – PÅ GRESS: Instruktørene Ingrid, Fredrik, Mehdi og Tommie fra Follo Skiskole trenger ikke snø for å kjøre på ski. Sjekk den utrolige videoen, tatt på Ingierkollen Slalåmsenter søndag 20. oktober.

Advarer mot å prøve

– Vi prøvde å kjøre fra forskjellige steder i bakken, men det fungerte kun fra den bratteste delen. Det var moro, men det var stor risiko for å treffe steiner og skade seg stygt, sier Tommie Berkani.

Han advarer derfor folk mot å gjenta stuntet på grunn av risikoen for å få alvorlige skader.

– Man har jo ikke kontroll når man kjører på gress fra de bratte bakkene. Da er det bare å kjøre på og håpe på det beste, sier Berkani.

ALPINT PÅ GRESS: Midt i regnværet, med slalåmstøvler fastspent på skiene, kjørte de fire skiinstruktørene nedover de bratte bakkene på Ingierkollen Slalåmsenter – på gress! Sjekk den utrolige videoen fra søndag 20. oktober. Foto: Sissel Astrup

Vellykket sosial aktivitet

Jeg var på loppemarked og kjøpte fire par slalåmski for 100 kroner. En uke senere fikk jeg en melding fra Ingrid, som er en av instruktørene hos oss. Hun spurte meg om vi kunne prøvekjøre på gress, sier Berkani.

Han sier at to andre instruktører i tillegg til ham selv og Ingrid, ble med på dette.

– Til tross for plussgradene og regnværet den dagen, storkoste vi oss med ski på beina. Dette var en vellykket sosial aktivitet med grilling av pølser og moro i bakken, en slags oppvarming i forkant av den kommende vintersesongen, sier Berkani.

Fra 1 til 24 instruktører på syv år

Det var for syv år siden at Tommie Berkani startet Follo Skiskole. Da var han den eneste instruktøren der. Nå har Follo Skiskole 24 instruktører, og de venter nå spent på den første snøen for å kunne sette i gang med skikursene sine.

– Anlegget på Ingierkollen er helt klart. Alle snøkanonene står klare oppover hele bakken. Når minusgradene kommer, trykker vi bare på knappen og setter vintereventyret i gang, sier Berkani.

Les også: – Siste dag med "champange-føre"!

Håper på en enda bedre sesong enn i fjor

Ludvig Daae (57), som bor på Ingieråsen og som har drevet Ingierkollen slalåmsenter siden 1984, er også utolmodig.

REPARERT OG KLAR TIL NY SESONG: Billettboden fikk støpt såle og ble hevet litt. Foto: Ingierkollen Slalåmsenter

– Vi er klare og venter spent på minusgradene, sier Daae.

Ifølge 57-åringen var det en bra sesong i fjor og han håper på en enda bedre sesong i år.

– Ifølge solforskerne er det veldig lav solaktivitet, så det blir mange lange og snørike vintre med mange kuldegrader i mange år fremover, sier Daae.

Les også: – Vi kan forvente noen år med mye snøfall i Nordre Follo

Nyheter Observasjoner av ulv

Fikk flere meldinger om ulv

Det har vært flere observasjoner av ulv i nærområdet. – Det dreier seg mest sansynlig om streifulver, og det er helt vanlig at de dukker opp i områder utenfor ulvereviret i Østmarka på denne tiden av året, sier fagansvarlig for ulveovervåkingen ved Statens naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg. Les hele saken

Til toppen