JOBBER MED FARTSDEMPING: Det pågår anleggsarbeider i Valhallaveien like ved Hellerasten barnehage.
Nyheter
JOBBER MED FARTSDEMPING: Det pågår anleggsarbeider i Valhallaveien like ved Hellerasten barnehage. (Foto: Oppegård kommune)

– Her råkjøres det mest

Visste du at Valhallaveien er den veien i kommunen der det råkjøres mest? Målingene viser at bare 33 prosent av trafikantene overholder fartsgrensen på strekningen. Nå jobber kommunen med fartsdempende tiltak i form av innsnevring og fotgjengerfelt.

Flere har sikkert lagt merke til at det pågår anleggsarbeider i Valhallaveien like ved Hellerasten barnehage.

JOBBER TILTAKET: Virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Der skal det lages en innsnevring av veien for å få bilene til å sette ned farten på strekningen og for å bedre trafikksituasjoner for myke trafikanter, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten.

Arbeidene, som ble satt i gang denne uken, utføres stort sett i egen regi av Oppegård kommune, ifølge Tomten.

– Planen er at arbeidene skal være ferdige i løpet av neste uke. Når ny asfalt kommer på plass vil det også bli merket opp fotgjengerfelt i innsnevringen, sier hun.

88 km/t i 30-sonen

Tomten viser til fartsmålingene fra 2017.  De viser at Valhallaveien er den veien i kommunen der det råkjøres mest.

 

FJORÅRETS MÅLINGER: Det er mange som ikke overholder fartsgrensen i denne 30-sonen. Diagram: Oppegård kommune

 

– Målingene viser at bare 33 prosent av trafikantene overholder fartsgrensen her, 54 prosent ligger mellom 1 og 10 kilometer per time over fartsgrensen mens 11,3 prosent ligger 11-20 kilometer per time over fartsgrensen, sier virksomhetslederen for UTE Oppegård.

– Målingene viser at bare 33 prosent av trafikantene overholder fartsgrensen her.

Heidi Tomten, virksomhetsleder for UTE Oppegård

Høyeste registrerte hastighet ligger på 88 kilometer per time i denne 30-sonen, ifølge Tomten.

–  Spesielt bekymringsfullt er det at Valhallaveien er skolevei, og det er registrert høy hastighet samtidig som det ferdes barn langs veien, sier hun, og legger til at fartsmålingene ble oversendt til politiet til orientering.

Les også: – Vi fortjener ny asfalt

Sport Fotball i Oppegård

Går i strupen på lokalpolitikere og kommunen

Fotballdronning Solveig Gulbrandsen går i strupen på lokalpolitikerne som mener at fotball ikke er en helårsidrett, og på kommunen som fraskriver seg alt ansvar. "Kanskje på tide alle fotballspillere med foreldre møter opp utenfor rådhuset og viser hvor mange som elsker fotball hele året!" Les hele saken

Nyheter Politiet i Nordre Follo informerer

– Det er ikke skummelt å si fra

Politikontakt i Nordre Follo, Solveig Kjeserud, reagerer sterkt på det som skjer i ungdomsmiljøet i Follo. – Jeg er bekymret for en ny trend som er i ferd med å få utvikle og sette seg i vårt nærmiljø, sier hun. Les hele saken

Til toppen