HEDER OG ÆRE: - Selv om de har virket på hver sin måte, så er det en sterk sammenheng allikevel. En form for en symbiose, sier Landstormen-formann Bjørn A. Kløvstad om prisvinnerne Sylvi Graham (t. v.) og Svanhild S. Kvernaas.
Nyheter
HEDER OG ÆRE: - Selv om de har virket på hver sin måte, så er det en sterk sammenheng allikevel. En form for en symbiose, sier Landstormen-formann Bjørn A. Kløvstad om prisvinnerne Sylvi Graham (t. v.) og Svanhild S. Kvernaas. (Foto: Torleif Bjøntegaard)

Herreklubben satte pris på damene

To av Oppegårds mest markante kvinner er blitt tildelt Landstormsmedaljen.

Svanhild S. Kvernaas og Sylvi Graham ble lørdag priset for sin «ekstraordinære innsats for Oppegård-samfunnet over tid». Dette skjedde under Landstromens årsfest på Kolben lørdag.

Det er ikke vanlig at personer utenfor foreningen blir tildelt Landstormens fortjenestemedalje. Kun fire andre ikke-medlemmer har opp gjennom tidene blitt denne æren til del.

– Ved årets tildeling uttrykker vi et ønske om å øke frekvensen. Landstormen er opptatt av å hedre personer som gjør en ekstraordinær innsats over tid. Vi tror dette blir enda viktigere i årene fremover, og særlig etter etableringen av den nye store kommunen, sier formann i Landstormen, Bjørn A. Kløvstad til Oppegård Avis.

Les også: Får nye roller i Nordre Follo

Han sier at de to kvinnene som nå blir hedret, på hver sin måte har hatt stor betydning for utviklingen av Oppegård-samfunnet.

– Selv om de har virket på hver sin måte, så er det en sterk sammenheng allikevel. En form for en symbiose, sier Kløvstad.

Til toppen