MORSOM DAG MED ALVORLIG BUDSKAP: - Alle barn har rett til å leke, og jeg ønsker å vise støtte sånn at alle barn skal ha den samme muligheten, sier Didrik Kalland Opsann (10) fra Kolbotn. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!
Nyheter
MORSOM DAG MED ALVORLIG BUDSKAP: - Alle barn har rett til å leke, og jeg ønsker å vise støtte sånn at alle barn skal ha den samme muligheten, sier Didrik Kalland Opsann (10) fra Kolbotn. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv! (Bilde: Tor Orset)

Hoppet for barns rettigheter

Nesten hundre barn hoppet for retten til å leke.

Det er ikke alle barn i verden som har det like godt som de fleste barn har det i Norge, og det er viktig å sette fokus på barnas rettigheter. Rettigheten til å leke er en svært viktig rettighet, men ikke alle barn har muligheten til å leke fritt, slik de burde få gjøre. 

Dette ønsket SOS Barnebyer Norge å sette fokus på på Rush Trampolinepark på Rosenholm denne helgen.

Her kan du lese mer om temaet på hjemmesiden til SOS Barnebyer Norge

SPRETNE BARN: Nesten hundre barn var med og hoppet for #Medretttilåleke sammen med SOS-barnebyer i helgen. Følg emneknaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!
SPRETNE BARN: Nesten hundre barn var med og hoppet for #Medretttilåleke sammen med SOS-barnebyer i helgen. Følg emneknaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv! Foto: Tor Orset

Populært

Hele 100 barn hoppet og koste seg i den nyåpnede trampolineparken, men selv om det var lek og moro, var det også et alvorlig budskap. 

KOSTE SEG: Sara Libanos (11) var med og hoppet for #Medretttilåleke sammen med SOS-barnebyer. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!
KOSTE SEG: Sara Libanos (11) var med og hoppet for #Medretttilåleke sammen med SOS-barnebyer. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv! Foto: Tor Orset

 

Flere lokale barn var tilstede under trampolinestuntet. Et av dem var Sara Libanos (11) fra Oppegård.

– Alle barn har rett til å leke. Lek er en del av utviklingen til barn, og da er det viktig at barn ikke må jobbe hele dagen, sier hun.

– VIKTIG BUDSKAP: – Lek er viktig. Alle barn trenger en barndom som er god å tenke tilbake på, sier Sofie Storeng (11) fra Oppegård. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!
– VIKTIG BUDSKAP: – Lek er viktig. Alle barn trenger en barndom som er god å tenke tilbake på, sier Sofie Storeng (11) fra Oppegård. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv! Foto: Tor Orset

Barn har rett til lek

FNs barnekonvensjon gir ikke bare barn rett til beskyttelse, omsorg, skolegang og helsetilbud. Den sier også at alle barn har rett til fritid, hvile og ikke minst lek. SOS-barnebyer jobber over hele verden for at barn skal vokse opp i et trygt hjem med god omsorg.

– En fritid med mulighet til lek er helt nødvendig for at barn skal utvikle seg normalt både fysisk, mentalt og sosialt. Alle barn har rett til og trenger en hverdag hvor det er lagt til rette for at de kan holde på med aktiviteter som gir glede og mestringsfølelse, sier rådgiver for program og utdanning i SOS-barnebyer Ingunn Samdal Vikene.

Hun minner om at det er flere faktorer som fratar barn en hverdag med lek, blant annet fattigdom, barnearbeid og oppvekst preget av rus og vold.

Alt i alt var det en morsom dag med et godt budskap i trampolineparken denne helgen, så får vi håpe at fokuset kan hjelpe SOS Barnebyer Norge videre i det viktige arbeidet med å få barn i lek, uansett hvor i verden de bor.

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen