MARKERTE: Flere lag i Kolbotn IL har denne uken markert at de har mistet en klubbkamerat. Her er det Kolbotn 2006 og Ski G13 som holder et minutts stillhet før kamp.
Nyheter
MARKERTE: Flere lag i Kolbotn IL har denne uken markert at de har mistet en klubbkamerat. Her er det Kolbotn 2006 og Ski G13 som holder et minutts stillhet før kamp. (Foto: Linda Nilsen Methi.)

HØR: Kontrastenes uke

Det har vært en kontrastfylt uke i Oppegård, preget av både sorg og glede. Panelet i «Uka med Oavis» forsøker derfor så godt vi klarer å oppsummere avisen. Vi har også med oss et rykende ferskt «forbud».

Dødsfall er alltid trist. Noen sitter igjen med sorg og minner. Det satte imidlertid en ekstra støkk i oss da nyheten om den tragiske bortgangen til niåringen på Vassbonn skole kom. Vi vet at mange i Oppegård er preget av dette, så også oss. Og av og til skulle man ønske at livet rundt oss kunne settes på pause, men slik er det ikke.

Derfor er denne utgaven av Oppegård Avis preget av store kontraster. Den ene dagen skriver man om uforståelige dødsfall, den neste dekker man Branntårn-åpning og krepsefisking. Sigbjørn og Veronica snakker derfor også litt om hvordan det er å være lokalavisjournalist når slike hendelser inntreffer.

Hva savner vi i Oppegård?

FORBUD?: Ser du noe på dette bildet som du ikke liker? Da er du enig med panlet i Uka med Oavis. Foto: Eskil Bjørshol.

Overgangene i livet kan bli brå. Det gjelder også både i avisen, og i podcast-form. Derfor har vi også snakket om mye annet, deriblant hva som skal til for å kalle noe en folkefest, hvilke tre ting, eller gjøremål, vi savner i Oppegård, hva det legendariske stedet Karjolen var først ute med i Norge og vi diskuterer én spesiell ting vi er enige om at må forbys.


Håper du hører på – enten i avspilleren under, på Spotify, eller i den appen hvor du vanligvis hører podcast.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen