MILD I FORM: Jeg blir nok beskrevet som tydelig, men mild i form, ler Gro Herheim, den nye administrasjonssjefen for Nordre Follo.
Nyheter
MILD I FORM: Jeg blir nok beskrevet som tydelig, men mild i form, ler Gro Herheim, den nye administrasjonssjefen for Nordre Follo. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Hun er sjefen for Nordre Follo

1. september ble Gro Herheim (49) administrasjonsjef i Nordre Follo kommune. Men hvem er hun? Bli bedre kjent med henne her!

Gro Herheim kommer rett fra rådmannstillingen i Svelvik kommune, til administrasjonssjef i Nordre Follo. Det var en sjanse hun ikke kunne la gå fra seg. Nå ser hun frem til å ta fatt på arbeidet med det hun mener er to veldrevne kommuner.

– Dette er det mest spennende lederoppdraget på Østlandet. Er du først kommunedyr som meg, finnes det ikke noe mer spennende oppdrag. Det var ikke mulig å la vær, sier Herheim fornøyd.

Bor langt unna

Å motivere seg for å søke, selv om hun bor et stykke unna, var aldri vanskelig. Nå venter en sammenslåingsprosses som er både krevende og utfordrende.

ANSATT: På et ekstraordinært møte 22. mai vedtok kommunestyrene i Ski og Oppegård å tilby Gro Herheim (49) stillingen som administrasjonssjef i Nordre Follo. Her gratuleres hun av Ski-ordfører Tuva Moflag og Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold..
ANSATT: På et ekstraordinært møte 22. mai vedtok kommunestyrene i Ski og Oppegård å tilby Gro Herheim (49) stillingen som administrasjonssjef i Nordre Follo. Her gratuleres hun av Ski-ordfører Tuva Moflag og Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold.. Foto: Jan Walbeck, Oppegård kommune

– Det som blir den største utfordringen blir å balansere forventningene som ligger der. De folkevalgte har forventninger til hva den nye kommunen skal være, og hvilken rolle den skal ta regionalt. Det er ambisjoner om både sterkere fagmiljø, og at kommunen kan ta en større rolle i forskjellig utviklingsarbeid, sier Herheim.

Informasjon

Herheim er opptatt av av at innbyggerne skal føle seg trygge i prosessen rundt kommunesammenslåingen.

– Det er utfordrende å formidle gangen i dette arbeidet slik at det blir forstått og skaper trygghet. Min erfaring er at det aldri kan bli nok informasjon, sier hun.

– Det er et særskilt ansvar som hviler tungt på meg, det at jeg påser å informere og klarere hvor vi er i arbeidet, men også invitere folk inn til å bidra.

Les også: Her er Ski og Oppegårds avtale for Nordre Follo

Den nye "sjefen" føler seg på tynn is og tror hun kommer til å være der lenge. Det viktigste hun kan gjøre er å lytte, tror Vestfoldingen.

Les også: Les hvem som søkte på jobben som administrasjonssjef i nye Nordre Follo kommune. Her er den komplette søkerlisten!

– Jeg må ha fokus på fordelene ved å komme utenifra. Jeg er et lagmenneske og det finnes mange tusen ansatte som virkelig sitter med kompetansen, så det er bare å "ta på seg øra" og lytte, smiler Herheim.

KONTORPLASS: Gro Herheim vil ha kontoret sitt på Kolben i tiden fremover..
KONTORPLASS: Gro Herheim vil ha kontoret sitt på Kolben i tiden fremover.. Foto: Veronica Grude Docker

Tigangern

Som rådmann i Svelvik har Herheim snudd kommuneøkonomien i Vestolfdkommuen fra et dundrende underskudd, til et solid overskudd. Hun er vant til tøffe prioriteringer og sparsommelighet, og selv om forskjellene er store mellom Svelvik og Nordre Follo, lar hun seg ikke skremme.

Les også: Navnet ble Nordre Follo

– Forskjellene er enorme. Jeg kommer fra en relativt liten kommune, det her er jo tigangern. Utfordringsbildet og mulighetene er helt annerledes, sier hun. 

– Det som er mest relevant å ta med seg er at vi i Svelvik har gjennomført store endrings- og omstillingsprosesser i en relativt kort periode, og det skal vi her også, sier Herheim.

Solid balanse

Den nye administrasjonssjefen er svært opptatt av forsvarlig drift og tjenestefunksjoner. Hun ønsker ikke å si noe om økonomiske valg tatt på helt konkrete saker i Oppegård, men er klar på at hun synes kommunen er stødig.

GLEDER SEG: Den nye administrasjonssjefen er klar for sin nye jobb!.
GLEDER SEG: Den nye administrasjonssjefen er klar for sin nye jobb!. Foto: Veronica Grude Docker

– Jeg skal være ytterst forsiktig med å uttale meg om spesifikke prosjekter, jeg kjenner ikke kommunen på innsiden. Det jeg vet er at det er en solid balanse i Oppegårds kommuneøkonomi. Det er meget forsvarlig drift i dag, det er viktig at det fortsetter, sier Herheim.

Les også: Historielaget: – Navnet Nordre Follo er nok bestF

– Jeg er veldig trygg på at at folkevalgte og ansatte ledere, i både Ski og Oppegård, er meget dyktige folk. Det er sterkt lederskap i begge kommuner, sier Herheim, som gleder seg til å begynne på jobben med sammenslåingen.

– Det er to meget kompentente organisasjoner jeg skal få lov å jobbe sammen med. Det er jo fantastisk, et privilegium rett og slett, avslutter Herheim.

PS! Oppegård Avis ønsker den nye administrasjonssjefen lykke til i den nye jobben, og vi håper hun vil trives her i Oppegård og Ski, og i fremtidens nye storkommune, Nordre Follo!

 

 

 

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen