FEST FOR SKOGEN: I Hundremeterskogen på Hellerasten ble det i helgen arrangert en hengekøyefest for å markere motstand mot kommunes planer om å selge deler av skogen til utbyggere.
Nyheter
FEST FOR SKOGEN: I Hundremeterskogen på Hellerasten ble det i helgen arrangert en hengekøyefest for å markere motstand mot kommunes planer om å selge deler av skogen til utbyggere. (Foto: Lene Kronlund)

"Hundre" hengekøyer i Hundremeterskogen

I helgen ble det arrangert Hengekøyefest i Hundremeterskogen i Lokesvei 5.

Arrangementet var iscenesatt av facebookgruppen «Bevar Hundremeterskogen/Parkskogen på Hellerasten». Denne facebook-gruppen ble opprettet fordi Oppegård kommune har planer om å skille ut deler av skogen for å selge den til utbyggere. Derfor har nå beboere i kommunen slått ring om denne lille skatten og forsøker å synliggjøre den for alle.

Både vokse og barn fikk hengt opp hengekøyene sine. På grunn av de mange store furutrærne var det ikke noe problem med plass. Det ble servert is, kaker, brus og kaffe, ordnet gjennom dugnad fra nabolaget. Det var satt opp skilt ved inngangen fra Lokesvei, og flere nysgjerrige turgåere var innom for å se hva som skjedde.

Saken fortsetter under bildet! 

Foto: Lene Kronlund

 

– Vi fikk mange nye medlemmer til facebook-gruppen denne dagen, og tilbakemeldingene var veldig positive med tanke på et kjempefint arrangement som passet for både store og små, kunne Jorunn Walle-Olsen fortelle, som har opprettet gruppen «Bevar Hundremeterskogen/parkskogen på Hellerasten».

Avtale med kommuen

– Tidligere brukte vi litt av denne tomten som en møteplass for oss med hunder. Det var før de rev gjerdet til den gamle barnehagen. Veldig fint å slippe hundene løs i båndtvangstiden her innenfor trygge rammer usjenert for andre, kunne Lene Kristine Kronlund fortelle.

CHILL: De unge "aktivistene" på "chiller'n" i hengekøyene. Foto: Lene Kronlund

En annen nabo kunne fortelle at når de kjøpte tomtene rundt denne skogen, så gikk kommunen med på at de betalte litt ekstra for at skogen senere ikke skulle bli bebygget. Dette kunne flere av naboene bekrefte, men ingen hadde på den tiden fått dette tinglyst og ingenting er funnet i kommunens registre. Det er veldig synd, at kommunen nå vil selge kommer som et sjokk, da vi har denne «avtalen» med kommunen.  Ifølge Oppegård kommunes registre ble dette også forsøkt for 12 år siden.

Flere av de voksne gikk turen rundt i skogen og kikket på de to hyttene som noen barn har laget der. Hyttene er veldig forseggjort og bærer preg av skikkelig håndverk. Det er nok noen voksne som har hjulpet til med byggingen her kunne de bekrefte.

– Vi synes det er veldig korttenkt av kommunen å selge eiendom, vi vet at kommunen må slette gjeld  i forbindelse med sammenslåing, men hva ville du selv gjort? Jeg vet i hvert fall at det siste jeg gjør er å selge tomta mi. Her ber vi om at kommunen tenker på fremtidige generasjoner fremfor kjapp kapital. Kommunen skriver jo selv på sine hjemmesider at de skal fortette ved jernbane og beholde «hundremeterskogene», så dette er nesten på grensen til latterlig, kunne Inge Walle-Olsen fortelle.

– Vi fikk så god respons og tilbakemelding på hengekøyefesten at vi har planlagt en felles utekino etter ferien forteller Inge Walle-Olsen videre.  Vi slår opp et lerret og tar med en projektor, heldigvis ikke lange veien å hente strøm. Vi får se hva slags film vi kommer til å vise, vi må jo ta hensyn til filmrettighetene også. Kanskje det blir en gammel klassiker.

Nyheter Budsjettet i Nordre Follo

– Dere bløffer!

I går vedtok Nordre Follo kommunestyre budsjettet for 2020. Det at budsjettet ble vedtatt for ett år og ikke for hele planperioden 2020-2023 falt dårlig i smak hos FrPs gruppeleder, Tønnes Steenersen. Les hele saken

Til toppen