DEL AV STORKONTROLL: UP hadde i går en storkontroll i Sønsterudveien på Sofiemyr. Dette likte våre lesere, og de kan fortsette å glede seg over flere kontroller i uken som kommer.
Nyheter
DEL AV STORKONTROLL: UP hadde i går en storkontroll i Sønsterudveien på Sofiemyr. Dette likte våre lesere, og de kan fortsette å glede seg over flere kontroller i uken som kommer. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Hurra for kontroll

Politiets innsats i Sønsterudveien i går ble mottatt med stor glede. Så mange ble tatt.

I går gjennomførte UP storkontroll i Sønsterudveien på Sofiemyr, som en del av en internasjonal aksjonsuke mot synding i trafikken.

Her er resultatet

STORKONTROLL PÅ SOFIEMYR: Politioverbetjent Oddgeir Blokkum i Øst politidistrikt gjennomfører kontroll i Sønsterudveien.
STORKONTROLL PÅ SOFIEMYR: Politioverbetjent Oddgeir Blokkum i Øst politidistrikt gjennomfører kontroll i Sønsterudveien. Foto: Yana Stubberudlien

Ni bilførere fikk gebyr for unnlatt bruk av belte, og to fikk forenklet forelegg for mobilbruk i bil. Det er resultatet av gårsdagens undersøkelse, som er en del av flere kontroller i Oppegård i dagene som kommer. 

– Hovedmålet vårt er å kontrollere bruk av verneutstyr som bilbelte, barnesete og hjelm, men vi har også ruskontroll samt kontroll av ulovlig mobilbruk og andre forhold, sier politioverbetjent i Øst politidistrikt, Oddgeir Blokkum.

Ønskes velkommen

Leserne av oavis.no er begeistret over kontrollvirksomheten.

– Politiet/UP burte ha kontroll i Sønsterudveien 24 timer i døgnet, året rundt! Her er det MYE grisekjøring! Det burte settes opp en fotoboks nederst i Sønsterudveien, skriver Sissel Jon på vår Facebook-side.

– Kan ikke de ta en tur til Sofiemyrveien på vei til Coop og Plantasjen. Der kjører alle mens de sjekker Facebook eller annet i mobilen, skriver Martine Giovanna Divine.

Fortsetter kontrollene

Det er en kjent sak at veien fra Kiwi nederst i Sønsterudveien er et yndet sted for fartssyndere. Nå må de altså passe seg i tiden som kommer.

– Vi prøver å være på forskjellige plasser. Sønsterudveien ble valgt også fordi det er en fin oppoverbakke som gjør at vi får god sikt inn i bilene, sier Blokkum.

Denne uken er det virkelig ikke smart å slurve med sikkerheten i bilen, enten du er i Norge eller andre europeiske land, ifølge Blokkum.

Han sier politistyrkene i hele Europa gjennomfører denne uken en storaksjon i regi av Europeisk trafikkpolitisamarbeid TISPOL (European Traffic Police Network).

PS! Klikk play i videovinduet for å se videoreportasje fra gårsdagens storkontroll.

Klikk play for å se video

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen