– Hurra for ny akebakke!

Glad-nyhet for alle som elsker snø, fart og spenning på Ødegården. Nå er det bare å finne frem rattkjelke og akebrett!

– Jeg elsker å ake! Det blir kjempegøy å kjøre rundt omkring her, sier Alexandra Bator Thorsen (5).

Sammen med resten av Ødegården barnehage gleder femåringen seg til dagen den nye akebakken på Ødegården skal åpnes.

– Alle kan ake!

Styreleder for Ødegården borettslag, Ole Joveng (57), påpeker at akebakken vil være åpen for alle.

– Alle er hjertelig velkommen til å bruke den! Det skal settes opp lys på de to lysmastene langs bakken, og vi skal lage en bålplass i hjørnet mellom akebakken og barnehagen. Vi har også kjøpt fem beskyttelsesmatter for å sette dem rundt de mest utsatte bjørketrærne nede i bakken, sier Joveng.

Han sier akebakken skal hete «Trulser´n», slik som den gamle hoppebakken til høyre for den, som ble bygget i 1955 og revet i 2002.

– Av sikkerhetsmessige årsaker og på grunn av gjerdet til barnehagen ned ved hoppebakken, valgte vi å anlegge akebakken på den naturlige stien ved siden av «Trulser´n», sier Joveng.

PS! Saken fortsetter under bildet!

AKEBAKKE PÅ VEI: Femåringene Nergize Mustafa, Alexandra Bator Thorsen, Erle Herttua Hatlelid, Hannah Franing og Asanet Ekper gleder seg til å ake på «Trulser´n». På bildet er de sammen med assisterende pedagogisk leder Camilla Aa. Pettersen og styrelder ved Ødegården borettslag, Ole Joveng.
AKEBAKKE PÅ VEI: Femåringene Nergize Mustafa, Alexandra Bator Thorsen, Erle Herttua Hatlelid, Hannah Franing og Asanet Ekper gleder seg til å ake på «Trulser´n». På bildet er de sammen med assisterende pedagogisk leder Camilla Aa. Pettersen og styrelder ved Ødegården borettslag, Ole Joveng. Foto: Yana Stubberudlien

Hjalp kommunen

Ødegården barnehage ble åpnet for ett år siden. Da selve prosjektet ble godkjent og klart til bygging, oppdaget kommunen at grunnen var for myk og at de måtte heve hele barnehagen med 80 centimeter.

– Borettslaget sa ja til å hjelpe kommunen med nabovarsler og annen dokumentasjon for å få fortgang i saken på én spesiell betingelse: Kommunen skulle lage en akebakke i skråningen nær barnehagen, sier Joveng.

Ifølge avtalen inngått mellom borettslaget og kommunen våren 2016 skulle akebakken stå klar til vinteren.

– Til tross for det, har det ikke skjedd noe. I september tok jeg kontakt med ordføreren og rådmannen, og ba dem om fortgang i saken. I oktober fikk vi endelig grønt lys fra kommunen, sier Joveng.

Forrige uke ble arbeidene med akebakken satt i gang. Etter å ha felt en del trær, jobber kommunen nå med å rydde og planere ut området.

– Her er det mulig å komme og hente ved, og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, sier Joveng.

DEN GAMLE BAKKEN: Slik så den gamle Trulser´n ut. Tanken var egentlig å gjenreise denne som akebakke, men istedenfor valgte man altså å lage en helt ny aketrasé.
DEN GAMLE BAKKEN: Slik så den gamle Trulser´n ut. Tanken var egentlig å gjenreise denne som akebakke, men istedenfor valgte man altså å lage en helt ny aketrasé. Foto: Ukjent

 

Til toppen