HUSK Å BRUKE DIN STEMMERETT: Du kan stemme søndag 8. september (kl. 14:00–20:00) eller mandag 9. september (kl. 09:00–21:00).

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

HUSK Å BRUKE DIN STEMMERETT: Du kan stemme søndag 8. september (kl. 14:00–20:00) eller mandag 9. september (kl. 09:00–21:00). (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

– Hva vil du prioritere?

Hadde du vært partileder og partiet ditt hadde flertall i det nye kommunestyret, hvilken sak ville det ha vært førsteprioritet for deg rett etter valget? Oppegård Avis har stilt dette spørsmålet til fem tilfeldige personer i Kolbotn sentrum.

1. Hilde Svendsen (42), Tårnåsen:

Hilde Svendsen (42), Tårnåsen. Foto: Yana Stubberudlien

– Å vedlikeholde skolene bedre. Situasjonen med innemiljø på flere av skolene er uakseptabel. Jeg har en datter som går på Hellerasten skole hvor det ble avdekket asbest. Det er også for kaldt på skolen om vinteren, barna må sitte i jakker og det teipes over ventilasjonslukene for at det ikke blåser tvers gjennom. Skolen skal rives om tre år, så tiltakene på denne skolen blir ikke prioritert i det hele tatt som følge av dette.

Jonas Fossum (30), Oppegård. Foto: Yana Stubberudlien

 

2. Jonas Fossum (30), Oppegård:

– Å endre dagens lovverket slik at foreldre får rett til å velge skole- og barnehagetilhørighet. Den nye barnehagen på Greverud er helt full, så flere barn fra Oppegård syd har nå fått barnehageplass på Sofiemyr. Vi måtte også reise til Sofiemyr og var avhengig av bil. Skole- og barnehagekapasiteten bør utvides!

 

Silje Ormhaug (42), Kolbotn. Foto: Yana Stubberudlien

3. Silje Ormhaug (42), Kolbotn:

– Bevare Generasjonsparken og bygge svømmehall i Sofiemyr idrettspark, samlokalisert med de andre idrettene. Generasjonsparken ligger i et flott og populært område. Det er et sted barna liker å være. Parken bør bevares der den er.

 

 

Jorunn Krogvold (74), Oppegård. Foto: Yana Stubberudlien

4. Jorunn Krogvold (74), Oppegård:

– Leksefri skole. Jeg har barnebarn og ser at skolen har blitt mye mer annerledes nå enn da jeg var barn. Barna har så mange aktiviteter etter skolen at de rekker så vidt å spise før de må dra på fotball og dans, og så har de lekser i tillegg. Det blir fint hvis barna kan slippe å gjøre lekser hjemme.

 

Temel Catalgøl (37), Ski. Foto: Yana Stubberudlien

5. Temel Catalgøl (37), Ski:

– Jeg ville bevilge nok penger til vedlikehold av skolebyggene og til flere lærere i grunnskolen. Barna er fremtiden vår. Dagens situasjon med for store klasser og for få lærere, samt at det er dårlig inneklima på flere av skolebyggene i Oppegård og Ski, er uholdbar.

 

Les også: Dette vil de lokale partiene gjøre rett etter valget hvis de får flertall

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen