UTE OG KONTROLLERER: Politiet vil i dag gjennomføre en storkontroll med fokus på fart.
Nyheter
UTE OG KONTROLLERER: Politiet vil i dag gjennomføre en storkontroll med fokus på fart. (Foto: UP)

I dag kan du forvente å se ekstra mye politi langs veiene våre

Kjør pent! I dag aksjonerer for å få ned antall drepte og skadde langs veiene i dag.

Samtidig med andre europeiske lands politi gjennomfører Utrykningspolitiet og politidistriktene denne uken en rekke fartskontroller. Også distriktet som dekker Oppegård er med på denne aksjonen.

En spesiell innsats mot fartsovertredelser vil bli gjennomført onsdag 18. april, i forbindelse med at TISPOL (Europeisk trafikkpolitisamarbeid) gjennomfører en såkalt "Speedmarathon".

Les også: Kjør pent! UP aksjonerer

– Kontrollaktiviteten har som formål å forebygge og avdekke fartsovertredelser for å redusere antallet drepte og hardt skadde på norske veier, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Ikke første fellesaksjon

Dette er langt fra første gangen det siste året at UP gjennomfører en slik felleskontroll.

Utrykningspolitiet og politidistriktene gjennomførte blant annet rett før jul i fjor en kontrollaksjon, hvorpå fokuset da var å å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring, med det formål å bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier.

Les også: Fullt fokus med storkontroll fra UP

I denne kontrollen er det altså fart det i all hovedsak er fokus på.

Oppegård Avis oppfordrer våre lesere til å kjøre pent og ta nødvendige hensyn alle dager, uansett kontrollvirksomhet eller ikke.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen