TOGFRITT: Det vil ikke gå noen tog på Østfoldbanen denne helgen.
Nyheter
TOGFRITT: Det vil ikke gå noen tog på Østfoldbanen denne helgen. (Peder Blümlein)

I helgen blir det buss for tog igjen

Arbeider på Østfoldbanen påvirker din pendling i helgen. Sjekk hvordan

Dersom du skal ut og pendle i helgen, er tog ikke et alternativ, for nå stenges Østfoldbanen for all trafikk igjen.

Østfoldbanen blir stengt fra ca. klokken 02 natt til lørdag fram til søndag ca. klokken 14 på strekningen fra Oslo S til Rygge, samt Østre linje fra Ski til Mysen. 

Det kan derfor være lurt å holde seg løpende oppdatert på situasjonen via NSBs sider eller Ruters sider

Det vil bli satt inn buss for tog mens arbeidene pågår.

Dette skjer

Bane NOR er i gang med forberedende arbeider for byggingen av nytt dobbeltspor gjennom Moss. I Sandbukta nord for byen, der dagens dobbeltspor slutter, utvides fjellskjæringen. I helgen skal det boltes fast et sikkerhetsnett som skal sørge for at steinmasser ikke ramler ned i sporet under de videre arbeidene.

TOGFRITT: Det vil ikke gå noen tog på Østfoldbanen denne helgen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Prosjektet vil også ha aktivitet ved midtplattformen på Moss stasjon.

Les også: Sjekk hvilke eiendommer kommunen har planer om å selge

Her skal grunnen kartlegges for å avdekke fundamenter, rør, tekniske installasjoner og lignende. Dette er forberedelser til arbeider som skal gjøres på stasjonen under togfrie perioder til sommeren. 

Flere andre steder på Østfoldbanen blir det rutinemessige arbeider og kontroller av signalanlegget mens togene står. Flere arbeidslag skal også kontrollere limskjøtene i sporet.

Også på Follobanen

Det er ikke bare på Østfoldbanen det skjer ting i helgen. Denne helgen skal Follobaneprosjektet gjøre arbeid både i Oslo og på Ski. I Oslo er hovedaktiviteten boring og installering av fundamenter til master langs Østfoldbanen. Dette arbeidet vil føre til noe støy på dagtid på strekningen fra Loenga til Bekkelagstunnelen. Det vil også bli utført annet jernbaneteknisk arbeid, men dette vil ikke være merkbart for omgivelsene.

På Ski skal det gjennom hele helgen jobbes med sikring av spunt. Dette fører til perioder med boring, og på grunn av støy har de nærmeste naboene fått tilbud om alternativ overnatting. Ellers blir det også kabelarbeider og arbeid med drenering langs Langhusveien. Dreneringsarbeidene fører til at en kort strekning av Langhusveien nord for Langhus Hagesenter blir snevret inn til ett felt.

TOGFRITT: Det vil ikke gå noen tog på Østfoldbanen denne helgen. Bilde: Peder Blümlein

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen