HELST IKKE BAD HER: Gjersjøen virker innbydende, og det er ikke ulovlig å bade her. Men siden det er en drikkevannskilde for Oppegård og Ås kommune, er det best for alle om vi går et annet sted.
Nyheter
HELST IKKE BAD HER: Gjersjøen virker innbydende, og det er ikke ulovlig å bade her. Men siden det er en drikkevannskilde for Oppegård og Ås kommune, er det best for alle om vi går et annet sted. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

– Ikke bad i Gjersjøen

Kommunen fraråder oss å bade i innsjøen, siden det er en drikkevannskilde.

Det er oppfordringen fra Oppegård kommune.

– Det er ikke forbudt å bade der, men «organisert bading» er ikke lov. Siden Gjersjøen er drikkevannskilde for befolkningen i Oppegård og Ås, er det viktig å ta vare på vannkvaliteten. Vi håper å klare dette uten å måtte gå drastisk til verks ved å innføre badeforbud og/eller inngjerding, men det betyr at alle må bidra, sier Heidi Tomten i UTE.

Les også: Sommer i mai

Så, selv om det frister aller så mye, kan du heller ta turen til for eksempel Tussetjern, Ingierstrand eller Hvervenbukta.

HELST IKKE BAD HER: Gjersjøen virker innbydende, og det er ikke ulovlig å bade her. Men siden det er en drikkevannskilde for Oppegård og Ås kommune, er det best for alle om vi går et annet sted. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen