ADVARER: Styreleder i Sameiet Skiveien 126 advarer andre borettslag og sameier om å være på vakt.
Nyheter
ADVARER: Styreleder i Sameiet Skiveien 126 advarer andre borettslag og sameier om å være på vakt. (Foto: Veronica Grude Docker)

Inbruddsbølge

Blokken i Skiveien 126 på Myrvoll har hatt ubudne gjester gjentatte ganger. Nå vil styreleder i sameiet, Ole Gjøstein, advare andre.

I løpet av én uke i slutten av januar, opplevde beboerne i Skiveien tre innbrudd i parkeringskjelleren i blokken. Styreleder i Sameiet Skiveien 126, Ole Gjøstein, vil advare andre sameier og borettslag, slik at ikke flere opplever det samme.

– Første gang de var inne i garasjen har de rotet rundt i en Skoda Fabia, men uten å skade dørene eller vinduene på bilen. Vi mistenker også at de har vært rundt i noen av bodene, uten at det har blitt tatt noe, sier Gjøstein.

Brutt opp bodene

Gjøstein antar tyvene har tatt seg inn i garasjen ved å snike seg inn mens en bil har kjørt gjennom den elektriske porten.

– De har vært inne i minst 20 boder, og sjekket innholdet, og det antas at det er de samme menneskene hver gang, sier Gjøstein.

Ved neste innbrudd har tyvene gått inn i bodene og forsynt seg.

Les også: Det blir fullstendig KAOS i vinterferien

– De har gått inn i en rekke boder, og forsynt seg av diverse verktøy. Pluss verktøyskap med skuffer i rødt og sort, og andre verdier, sier Gjøstein.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SIKRER: Nå sikrer sameiet dørene på bodene. Foto: Veronica Grude Docker

Store verdier

Under det siste innbruddet kom tyvene inn og tømte bodene for dyre dekk og felger.

– De har stjålet åtte splitter nye sommer- og vinterdekk til en BMW F-serie og til en helt ny Mercedes varebil. Alt dette er stjålet fra samme bod, og har en verdi på i 40-50 000 kroner, minst sier Gjøstein.

Les også: De skal selge "arvesølvet"

I tillegg har tyvene stjålet en tilhenger med registreringsnummer CN9014, og en BMW ble åpnet uten at tyvene har skadet dørlås eller vindu.

– Fra den bilen stjal de en motorsykkeldress og hjelm beregnet for kvinne, i liten og slank størrelse. Hengeren har de antakeligvis stjålet for å få med seg tyvegodset sier Gjøstein.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PROFESJONELT: Tyvene har brutt seg inn i denne bilen og stjålet MC utstyr fra bagasjerommet. Foto: Veronica Grude Docker

Profesjonelle

Gjøstein antar at tyvene har vært relativt profesjonelle, på de fleste bodene synes det nesten ikke at de har vært inne i dem. Kun et lite merke ved låsen på døren, avslører at noen har brutt dem opp.

Les også: For et lånebonanza!

– De har også valgt seg ut nyere biler, og det krever litt dyrt utstyr og kunnskap for å få åpnet disse uten skader, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SIKRER: Nå sikrer sameiet dørene på bodene. Foto: Veronica Grude Docker

Oppgraderinger

Nå gjøres det oppgraderinger av sikkerheten på alle boder i garasjen.

– Vi setter på noe som heter Secustrip, da blir det nesten umulig å få et brekkjern inn sier Gjøstein.

Han sier de sjeldent har hatt innbrudd tidligere og synes opplevelsen er ubehagelig.

Les også: De skal selge "arvesølvet"

– Det er klart at beboerne blir litt skremt og urolig. Selv de som ikke har blitt frastjålet noe synes der er ubehagelig, sier Gjøstein.

– Hvis andre sameier eller borettslag vil se hvordan vi oppgraderer sikkerheten, er det bare å ta kontakt, avslutter han.

HARD RAMMET: Tyvene har virkelig tatt for seg i garasjeanlegget i Skiveien 126. Foto: Veronica Grude Docker

 

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen