ADVARER: Styreleder i Sameiet Skiveien 126 advarer andre borettslag og sameier om å være på vakt.
Nyheter
ADVARER: Styreleder i Sameiet Skiveien 126 advarer andre borettslag og sameier om å være på vakt. (Foto: Veronica Grude Docker)

Inbruddsbølge

Blokken i Skiveien 126 på Myrvoll har hatt ubudne gjester gjentatte ganger. Nå vil styreleder i sameiet, Ole Gjøstein, advare andre.

I løpet av én uke i slutten av januar, opplevde beboerne i Skiveien tre innbrudd i parkeringskjelleren i blokken. Styreleder i Sameiet Skiveien 126, Ole Gjøstein, vil advare andre sameier og borettslag, slik at ikke flere opplever det samme.

– Første gang de var inne i garasjen har de rotet rundt i en Skoda Fabia, men uten å skade dørene eller vinduene på bilen. Vi mistenker også at de har vært rundt i noen av bodene, uten at det har blitt tatt noe, sier Gjøstein.

Brutt opp bodene

Gjøstein antar tyvene har tatt seg inn i garasjen ved å snike seg inn mens en bil har kjørt gjennom den elektriske porten.

– De har vært inne i minst 20 boder, og sjekket innholdet, og det antas at det er de samme menneskene hver gang, sier Gjøstein.

Ved neste innbrudd har tyvene gått inn i bodene og forsynt seg.

Les også: Det blir fullstendig KAOS i vinterferien

– De har gått inn i en rekke boder, og forsynt seg av diverse verktøy. Pluss verktøyskap med skuffer i rødt og sort, og andre verdier, sier Gjøstein.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SIKRER: Nå sikrer sameiet dørene på bodene. Foto: Veronica Grude Docker

Store verdier

Under det siste innbruddet kom tyvene inn og tømte bodene for dyre dekk og felger.

– De har stjålet åtte splitter nye sommer- og vinterdekk til en BMW F-serie og til en helt ny Mercedes varebil. Alt dette er stjålet fra samme bod, og har en verdi på i 40-50 000 kroner, minst sier Gjøstein.

Les også: De skal selge "arvesølvet"

I tillegg har tyvene stjålet en tilhenger med registreringsnummer CN9014, og en BMW ble åpnet uten at tyvene har skadet dørlås eller vindu.

– Fra den bilen stjal de en motorsykkeldress og hjelm beregnet for kvinne, i liten og slank størrelse. Hengeren har de antakeligvis stjålet for å få med seg tyvegodset sier Gjøstein.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PROFESJONELT: Tyvene har brutt seg inn i denne bilen og stjålet MC utstyr fra bagasjerommet. Foto: Veronica Grude Docker

Profesjonelle

Gjøstein antar at tyvene har vært relativt profesjonelle, på de fleste bodene synes det nesten ikke at de har vært inne i dem. Kun et lite merke ved låsen på døren, avslører at noen har brutt dem opp.

Les også: For et lånebonanza!

– De har også valgt seg ut nyere biler, og det krever litt dyrt utstyr og kunnskap for å få åpnet disse uten skader, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SIKRER: Nå sikrer sameiet dørene på bodene. Foto: Veronica Grude Docker

Oppgraderinger

Nå gjøres det oppgraderinger av sikkerheten på alle boder i garasjen.

– Vi setter på noe som heter Secustrip, da blir det nesten umulig å få et brekkjern inn sier Gjøstein.

Han sier de sjeldent har hatt innbrudd tidligere og synes opplevelsen er ubehagelig.

Les også: De skal selge "arvesølvet"

– Det er klart at beboerne blir litt skremt og urolig. Selv de som ikke har blitt frastjålet noe synes der er ubehagelig, sier Gjøstein.

– Hvis andre sameier eller borettslag vil se hvordan vi oppgraderer sikkerheten, er det bare å ta kontakt, avslutter han.

HARD RAMMET: Tyvene har virkelig tatt for seg i garasjeanlegget i Skiveien 126. Foto: Veronica Grude Docker

 

Til toppen