INGEN ERKJENNER STRAFFESKYLD: Alle de siktede motsetter seg fengsling, etter fensglingsmøtet i Follo Tingrett i dag.
Nyheter
INGEN ERKJENNER STRAFFESKYLD: Alle de siktede motsetter seg fengsling, etter fensglingsmøtet i Follo Tingrett i dag. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld

Av de fire siktede som hadde fengslingsmøter ved Follo tingrett i dag, har ingen erkjent straffskyld. To av de totalt seks siktede er overført til barnevernet.

 

Tirsdag kveld ble en kvinne på 18 år utsatt for vold på Flåtestad på Greverud. Hun ble påført store skader, blant annet stikkskader, og ble bragt til sykehus. Kvinnen er nå utenfor livsfare.

Seks personer ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk, alle i nær familie med kvinnen. 

– I fengslingsmøter ved Follo tingrett i dag fra kl. 11.00 vil vi begjære fire ukers varetekt med to uker full isolasjon for fire av de siktede. Fengslingsmøte vil bli begjært holdt for lukkede dører.  De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg, sa Rikke Hallberg i en pressemelding fra politiet tidligere i dag.

Etter fengslingsmøtene er det ingen av de fire som har erkjent straffskyld, opplyser politiet.

– Det er ingen av de siktede som erkjenner straffskyld og alle motsetter seg fengsling. Vi avventer at det kommer en fengslingskjennelse, så får vi ta det derfra, sier Hallgren.

– Har ikke vært med på noe drapsforsøk

Faren til kvinnen sier han ikke medvirket til dette på noen måte, forteller mannens forsvarer, Harald Jahren. 

FAREN NEKTER STRAFFESKYLD: Faren til kvinnen nekter å ha hatt noe med drapsforsøket å gjøre, ifølge mannens forsvarer, Harald Jahren..
FAREN NEKTER STRAFFESKYLD: Faren til kvinnen nekter å ha hatt noe med drapsforsøket å gjøre, ifølge mannens forsvarer, Harald Jahren.. Foto: Privat

– Det han sier er at han ikke har vært med på å begå noe drapsforsøk, og heller ikke vært med i noen planlegging til drapsforsøk eller medvirkning, sier Jahren.

Forsvareren sier mannen reelt sett ikke har noen formening om hva som har skjedd.

– Han tar det veldig tungt og han sliter psykisk.

Jahren sier han har snakket med mannen før fengslingsmøtet i dag, men at han ikke vet når videre avhør av mannen opptas. 

– jeg har ikke fått noen beskjed om når det blir videre avhør, sier Jahren. 

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen