HIT, MEN IKKE LENGER: Det blir ikke noe stopp sør for Greverud kirke, ifølge Ruter.
Nyheter
HIT, MEN IKKE LENGER: Det blir ikke noe stopp sør for Greverud kirke, ifølge Ruter. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Ingen buss til Oppegård syd

Ruter har ingen planer om å endre rutene sør i kommunen.

Pendlere fra Oppegård syd og sør for Greverud senter reagerer på det manglende busstilbudet, men Ruter har ingen planer om å gjøre noen endringer i buss-tilbudet i Oppegård syd.

– Jeg forstår frustrasjonen over at det ikke er bussforbindelse fra Greverud til Kolbotn, men reisende kan benytte seg av lokaltog L2 som går to ganger i timen, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Cathrine Myhren.

ØNSKER FLERE INNSPILL: – Vi tar alltid gjerne imot innspill og kommentarer på kollektivtilbudet fra publikum, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Cathrine Myhren.
ØNSKER FLERE INNSPILL: – Vi tar alltid gjerne imot innspill og kommentarer på kollektivtilbudet fra publikum, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Cathrine Myhren. Foto: Ruter

Hun sier det er rundt 250 meter å gå fra bussholdeplassen til togstasjonen på Greverud. Myhren påpeker også at reisen med toget tar kun seks til syv minutter, og er et alternativ for dem som ikke ønsker en lengre bussreise, med stopp og bussbytte.

– De eneste holdeplassene i området som ikke har direkte forbindelse til Kolbotn, er Rognebærlia og Blåbærskogen på Sofiemyr, samt Østli i Oppegård. Riktignok har reisende ved Rognebærlia og Blåbærskogen direkte forbindelse til Kolbotn i rushtidene (ekspresslinje 84E). Utenom rushtiden kan busslinje 83 fra Granholtet på Sofiemyr og toglinje L2 fra Myrvoll benyttes, sier Myhren.

Nok med tog

– Jeg har forståelse for at noen beboere ønsker seg enda flere bussavganger, men på strekningen fra Oppegård syd til Kolbotn går det lokaltog hver halvtime, ekspressbusser i rushen og lokalbusser for øvrig, sier Myhren.

Hun forklarer at der det går kapasitetssterk, skinnegående trafikk velger Ruter å ikke kjøre dobbelt med buss.

Når det gjelder etablering av en bussforbindelse mellom Oppegård og Ski kommuner, svarer Myhren følgende:

– Å forlenge busslinjen 81A til Ski er noe som er blitt vurdert, men ingenting er konkludert på dette tidspunktet, sier hun.

ØNSKER SEG ET BEDRE BUSSTILBUDD: Tessie Kristiansen, Shanicah Juarez, Maijorie Juarez, Emiliya Porada, Gluchy Rafal og Yaroslav Porada er mer enn klare for flere busser.
ØNSKER SEG ET BEDRE BUSSTILBUDD: Tessie Kristiansen, Shanicah Juarez, Maijorie Juarez, Emiliya Porada, Gluchy Rafal og Yaroslav Porada er mer enn klare for flere busser. Foto: Yana Stubberudlien

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen