NYHETER: Ingen giftproduserende alger i Gjersjøen
Nyheter
( Foto: Yana Stubberudlien)

Ingen giftproduserende alger i Gjersjøen

Kommunen ber likevel befolkningen være forsiktige med bading i drikkevannskilden.

Tidligere i juli advarte Oppegård kommune publikum mot bading i drikkevannkilden Gjersjøen etter at Oppegård Avis hadde sendt kommunen lesernes bilder som viser tydelig algeoppblomstring i den populære innsjøen.Kommunen tok vannprøver i Gjersjøen mandag 15. juli, og nå er resultatene klare.  

PS! Saken fortsetter under bildet!

VANNBLOMST I GJERSJØEN: Det har vært registrert mye alger i Gjersjøen, men kun i enkelte bukter. (Foto: Maria Sjøberg)


Prøvene ble analysert i NIVA-laboratoriet. Det ble ikke påvist giftproduserende alger.I en pressemelding sier Oppegård kommune at prøvene ble tatt for å se om algeoppblomstringen inneholdt giftproduserende alger.

Forsiktig med bading

– I og med at det ikke er giftproduserende alger er det ikke grunn til badeforbud, men vi anbefaler forsiktighet med bading, på grunn av mye algebiomasse, heter det i pressemeldingen som er publisert på nettsidene til Oppegård kommune. 

Kommunen opplyser at det generelt anbefales at du skal kunne se bunnen på én meters dyp. Bader man der det er algebiomasse, kan man få utslett og hudirritasjoner selv om algene ikke er giftige.–

Vi minner om at organisert bading fra skoler, barnehager, idrettslag og lignende ikke er lov, men det er lov med sporadisk bading selv om Gjersjøen er drikkevann.

Tidligere i sommer besøkte Oppegård Avis vannverket på Stangåsen, stedet hvor det egentlig ikke er lov til å fotografere. Her kan du lese mer om drikkevannet vårt. 

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Kystverkets beregning av oljeutslipp: 350 liter

Kystverket krever at Langhus-firmaet som er ansvarlig for oljeutslipp til Tussetjern må gjøre rede for tiltak innen 9. juli. Det tas nå utgangspunkt i utslipp av 350 liter olje, som er mye større enn det som var antydet tidligere. Les hele saken

Til toppen