BREKKJERN: På La Paz Live klarte ikke tyvene å komme seg inn, men gjorde stor skade på døren. Like heldige var de ikke hos Oppegård Trafikkskole og  på byggeplassen.
Nyheter
BREKKJERN: På La Paz Live klarte ikke tyvene å komme seg inn, men gjorde stor skade på døren. Like heldige var de ikke hos Oppegård Trafikkskole og på byggeplassen. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Innbruddsraid på Greverud

I løpet av natten har flere fått besøk av ubudne gjester i Flåtestadveien på Greverud, hvor tyver har kommet seg avgårde med, blant annet, to motorsykler.

Klokken 06.30 på morgenkvisten i dag fikk politiet melding om innbrudd på byggeplassen på GreverudTorget, Oppegård Trafikkskole og forsøk på innbrudd hos La Paz Live. Kjeltringene har fått med seg to motorsykler fra Oppegård Trafikkskole. 

– Det ble meldt inn til oss fra de som driver entreprenørvirksomheten i Flåtestadveien at det hadde vært innbrudd i en gravemaskin og et kontor, sier Børge Løge, operasjonsleder i Øst politidistrikt. 

Les også: Frekt tyveri på Kolbotn Fysikalske

Ifølge politiet er det fortsatt uklart hva som er stjålet fra byggeplassen. 

Lagt igjen drone

I tillegg har tyvene tatt seg inn i lokalene til Oppegård Trafikkskole. De har fått med seg to motorsykler, nøkler til den tredje motorsykkelen, og små mengder kontanter. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

FORBANNA: Eier av Oppegård Trafikkskole, Marius Høgh og kontoransvarlig, Kirsten Bjercke synes det er ille at innbruddet går utover elevene..
FORBANNA: Eier av Oppegård Trafikkskole, Marius Høgh og kontoransvarlig, Kirsten Bjercke synes det er ille at innbruddet går utover elevene.. Foto: Veronica Grude Docker

 

– De har vært inne og romstert og røsket rundt i det meste. Det er et helvete nå som det går mot slutten på MC sesongen og jeg mangler to sykler. Nå må vi se hva vi får til og ikke får til, sier eier av Oppegård Trafikkskole, Marius Høgh oppgitt 

Han fikk telefon fra politiet om innbruddet ved 08.45 tiden i morges, og både han og kontoransvarlig, Kirsten Bjercke er opprørte over innbruddet.

– De har brukt et skikkelig brekkjern for å komme seg inn, og det har de lagt igjen. I tillegg sto det en drone i en eske utenfor døren, som politiet har tatt med seg, sier Bjercke. 

Les også: Store verdier stjålet i Ormerudveien

Hun synes det er lite hyggelig at noen har brutt seg inn, men er mest forarget på elevenes vegne.

STORT BREKKJERN: Tyvene har brukt et digert brekkjern og også boret opp låsen til kontoret.
STORT BREKKJERN: Tyvene har brukt et digert brekkjern og også boret opp låsen til kontoret. Foto: Veronica Grude Docker

– Vi har jo forsikring, det verste er at det blir en stopp i opplæringen og at dette går utover så mange andre. . De som skal ha førerprøve på MC for eksempel, den slutter siste dag i september. Det irriterer meg at dette går utover dem, sier Bjercke. 

Høhg er også frustrert over over de to MC ene som er tatt.

– Vi mister kunder fordi vi ikke har verktøyet til å hjelpe dem. Det blir ikke billig for oss, sier Høgh.

Ifølge politiet har kjeltringene kommet inn via byggeplassen og opp en kjeller, for så å bore ut låsen på inngangsdøren, forteller Høgh. 

– Vi har sikret spor og oppretter sak. Hvis noen har tips eller ser motorsyklene som  er en blå Yamaha med registreringsnummer BH2063 og en hvit KTM  med registreringsnummer FN9782, kan de melde det til politiet, sier Løge.

Ikke kommet inn

Tyvene har også forsøkt å ta seg inn på La Paz Live, men her har de ikke klart å komme seg inn. 

Les også: Krever økt politi-dekning

– De har brukt brekkjern på døren, og knust ruten til døren som går inn til lageret, men ikke kommet seg inn noen av stedene, sier Assisterende daglig leder Henrik Didriksen Brenna.  

Selv om ingenting ble tatt er det ergerlig med innbrudd, og Brenna synes ikke det er moro at kjeltringene har prøvd seg hos dem også. 

– Det er ikke så gøy, men det kunne vært verre. Det er ikke moro å måtte rydde opp etter andre, men vi går videre og holder åpnet i dag, avslutter Brenna. 

FORSØKTE SEG: Tyvene forsøkte seg på La Paz Live, men klarte ikke å komme inn..
FORSØKTE SEG: Tyvene forsøkte seg på La Paz Live, men klarte ikke å komme inn.. Foto: Veronica Grude Docker

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen