VIL HA INNSPILL: Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V) og Hanne Opdan (Ap) inviterer til dialogmøte om politikken i Nordre Follo.
Nyheter
VIL HA INNSPILL: Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V) og Hanne Opdan (Ap) inviterer til dialogmøte om politikken i Nordre Follo.

Innbyggerne skal få påvirke politikken

Den rød-grønne koalisjonen inviterer til dialogmøte i Ski 7. oktober.

Ap, Venstre, Krf, Sp, Mdg og Sv har nå startet forhandlinger om politisk plattform for den kommende perioden i Nordre Follo. Partene har kommet tilbake til hverandre etter at Arbeiderpartiets medlemsmøte sa klart nei til samarbeid med Høyre.

Les også: Slik reagerte Høyre da Arbeiderpartiet sa nei

Når den nye politikken skal utformes, inviterer partiene alle frivillige lag, foreninger og andre interessegrupper til å komme med innspill og ønsker til den politiske plattformen.

– Det er viktig for oss å lytt til innbyggerne nå som vi skal utarbeide den plattformen vi skal styre på de neste fire årene, hva innbyggeren mener vil vektlegges, sier påtroppende ordfører i Nordre Follo kommune Hanne Opdan  (Ap) i en pressemelding. 

– Venstre har gått til valg på økt åpenhet og innbyggermedvirkning og dette initiativet til å ta alle lag og foreninger med på råd for å lage politikk for de kommende fire årene er et første skritt på veien mot akkurat det, sier Camilla Hille

Utvalgsledere

Hun er påtroppende utvalgsleder for alt som har med barn, unge og oppvekst å gjøre. I tillegg vil hun få ansvaret for idretten og kulturtilbudet i kommunen.

– Jeg har allerede hatt dette ansvaret i Ski kommune og gleder meg til å ta en ny periode som utvalgsleder for hele Nordre Follo, sier Hille. 

Tor Anders Østby  fra Sp, skal lede seniorpolitikken og helsefeltet for den voksne befolkningen.

– Jeg har mange ideer jeg vil ta med meg videre i arbeidet, og det er viktig at vi opprettholder det gode tilbudet for de eldre i kommunen. Vi må tilrettelegge flere tilbud bedre slik at alle kan trives bedre både hjemme og på institusjon.

– For meg er det ekstra viktig å få innspill fra brukere og pårørende, og også de ansattes organisasjoner. De vet hvor skoen trykker og kan vise oss politikerne hvordan vi bør prioriterer best mulig, sier Østby.

Enger blir varaordfører

Utgangspunktet for det politiske samarbeidet er intensjonsavtalen i 30 punkter, som ble meislet ut av sentrum-venstrepartiene. I denne avtalen er det klart at Hanne Opdan blir ordfører, og Hans Martin Enger (MDG) blir varaordfører. 

– I Ski kommune har jeg alltid lagt vekt på høre de som berøres av våre vedtak. Jeg tror jeg oppfattes som en raus, imøtekommende og hyggelig ordfører og vil selvsagt fortsette å være det i Nordre Follo, sier Opdan 

– Da vi lagde politisk plattform i Ski for fire år siden, arrangerte vi et tilsvarende innspillsmøte til vårt politiske prosjekt. Flere organisasjoner fikk gjennomslag for sine saker. Det er innbyggermedvirkning i praksis, sier Camilla Hille. 

Innspillsmøtet der alle lag og foreninger er velkommen til å komme med innspill, avholdes i foajeen i Ski rådhus, mandag 7. oktober kl. 19-21.

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen