VIL HA INNSPILL: Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V) og Hanne Opdan (Ap) inviterer til dialogmøte om politikken i Nordre Follo.
Nyheter
VIL HA INNSPILL: Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V) og Hanne Opdan (Ap) inviterer til dialogmøte om politikken i Nordre Follo.

Innbyggerne skal få påvirke politikken

Den rød-grønne koalisjonen inviterer til dialogmøte i Ski 7. oktober.

Ap, Venstre, Krf, Sp, Mdg og Sv har nå startet forhandlinger om politisk plattform for den kommende perioden i Nordre Follo. Partene har kommet tilbake til hverandre etter at Arbeiderpartiets medlemsmøte sa klart nei til samarbeid med Høyre.

Les også: Slik reagerte Høyre da Arbeiderpartiet sa nei

Når den nye politikken skal utformes, inviterer partiene alle frivillige lag, foreninger og andre interessegrupper til å komme med innspill og ønsker til den politiske plattformen.

– Det er viktig for oss å lytt til innbyggerne nå som vi skal utarbeide den plattformen vi skal styre på de neste fire årene, hva innbyggeren mener vil vektlegges, sier påtroppende ordfører i Nordre Follo kommune Hanne Opdan  (Ap) i en pressemelding. 

– Venstre har gått til valg på økt åpenhet og innbyggermedvirkning og dette initiativet til å ta alle lag og foreninger med på råd for å lage politikk for de kommende fire årene er et første skritt på veien mot akkurat det, sier Camilla Hille

Utvalgsledere

Hun er påtroppende utvalgsleder for alt som har med barn, unge og oppvekst å gjøre. I tillegg vil hun få ansvaret for idretten og kulturtilbudet i kommunen.

– Jeg har allerede hatt dette ansvaret i Ski kommune og gleder meg til å ta en ny periode som utvalgsleder for hele Nordre Follo, sier Hille. 

Tor Anders Østby  fra Sp, skal lede seniorpolitikken og helsefeltet for den voksne befolkningen.

– Jeg har mange ideer jeg vil ta med meg videre i arbeidet, og det er viktig at vi opprettholder det gode tilbudet for de eldre i kommunen. Vi må tilrettelegge flere tilbud bedre slik at alle kan trives bedre både hjemme og på institusjon.

– For meg er det ekstra viktig å få innspill fra brukere og pårørende, og også de ansattes organisasjoner. De vet hvor skoen trykker og kan vise oss politikerne hvordan vi bør prioriterer best mulig, sier Østby.

Enger blir varaordfører

Utgangspunktet for det politiske samarbeidet er intensjonsavtalen i 30 punkter, som ble meislet ut av sentrum-venstrepartiene. I denne avtalen er det klart at Hanne Opdan blir ordfører, og Hans Martin Enger (MDG) blir varaordfører. 

– I Ski kommune har jeg alltid lagt vekt på høre de som berøres av våre vedtak. Jeg tror jeg oppfattes som en raus, imøtekommende og hyggelig ordfører og vil selvsagt fortsette å være det i Nordre Follo, sier Opdan 

– Da vi lagde politisk plattform i Ski for fire år siden, arrangerte vi et tilsvarende innspillsmøte til vårt politiske prosjekt. Flere organisasjoner fikk gjennomslag for sine saker. Det er innbyggermedvirkning i praksis, sier Camilla Hille. 

Innspillsmøtet der alle lag og foreninger er velkommen til å komme med innspill, avholdes i foajeen i Ski rådhus, mandag 7. oktober kl. 19-21.

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen