BEGRENSNINGER: Tunge kjøretøy får nå begrensninger i Oslofjordtunnelen.
Nyheter
BEGRENSNINGER: Tunge kjøretøy får nå begrensninger i Oslofjordtunnelen. (Bilde: Hans Kristian Barbøl)

Innfører vektbegrensninger i Oslofjordtunnelen

Dersom du kjører et tungt og langt kjøretøy, bør du lese dette!

Forbudet for lange kjøretøy i Oslofjordtunnelen er endret. Fra og med onsdag 11. oktober klokken 07.00 ble det innført vektbegrensning på 32 tonn i rushtiden på hverdager, i tidsrommene klokken 07.00-09.00 og klokken 15.00-18.00.

Forbudet for kjøretøy over 12 meter opphører når vektbegrensningen innføres.

Vurdert

Statens vegvesen har vurdert trafikkavviklingen og trafikksikkerheten i tunnelen fortløpende siden lastebilbrannen 5. mai i år. Vegvesenet har også hatt tett dialog med transportnæringen om situasjonen.

FORKLARER: Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.
FORKLARER: Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Foto: Pressefoto

– Slik situasjonen er nå, kan vi imøtekomme ønsket fra transportnæringen om at flere kjøretøy, deriblant busser, kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen i rushtiden, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Les også: Tok opp Taraldrud-saken i Stortinget

– Endringen vil også gjøre trafikkavviklingen i Folloområdet litt enklere mens rehabiliteringen av Nordbytunnelen pågår, sier Karbø.

Vektkontroll

På lik linje med at Statens vegvesen har gjennomført kontroller knyttet lengde, skal det gjennomføres vektkontroller med mobile vekter. Overtredelse vil medføre gebyr.

Forbudet for kjøretøy over 12 meter ble innført 29. mai, som følge av brannen 5. mai i år.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen