BEGRENSNINGER: Tunge kjøretøy får nå begrensninger i Oslofjordtunnelen.
Nyheter
BEGRENSNINGER: Tunge kjøretøy får nå begrensninger i Oslofjordtunnelen. (Bilde: Hans Kristian Barbøl)

Innfører vektbegrensninger i Oslofjordtunnelen

Dersom du kjører et tungt og langt kjøretøy, bør du lese dette!

Forbudet for lange kjøretøy i Oslofjordtunnelen er endret. Fra og med onsdag 11. oktober klokken 07.00 ble det innført vektbegrensning på 32 tonn i rushtiden på hverdager, i tidsrommene klokken 07.00-09.00 og klokken 15.00-18.00.

Forbudet for kjøretøy over 12 meter opphører når vektbegrensningen innføres.

Vurdert

Statens vegvesen har vurdert trafikkavviklingen og trafikksikkerheten i tunnelen fortløpende siden lastebilbrannen 5. mai i år. Vegvesenet har også hatt tett dialog med transportnæringen om situasjonen.

FORKLARER: Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.
FORKLARER: Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Foto: Pressefoto

– Slik situasjonen er nå, kan vi imøtekomme ønsket fra transportnæringen om at flere kjøretøy, deriblant busser, kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen i rushtiden, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Les også: Tok opp Taraldrud-saken i Stortinget

– Endringen vil også gjøre trafikkavviklingen i Folloområdet litt enklere mens rehabiliteringen av Nordbytunnelen pågår, sier Karbø.

Vektkontroll

På lik linje med at Statens vegvesen har gjennomført kontroller knyttet lengde, skal det gjennomføres vektkontroller med mobile vekter. Overtredelse vil medføre gebyr.

Forbudet for kjøretøy over 12 meter ble innført 29. mai, som følge av brannen 5. mai i år.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen