IKKE SMÅPENGER: Lars Henrik Bøhler, konst. rådmann la frem sitt forslag til budsjett og handlingsplan for 2018-2021 i går.
Nyheter
IKKE SMÅPENGER: Lars Henrik Bøhler, konst. rådmann la frem sitt forslag til budsjett og handlingsplan for 2018-2021 i går. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Ønsker å investere for nærmere tre milliarder!

Rådmannen kliner til på investeringsfronten i sitt forslag til budsjett og handlingsplan.

Det var ikke småtteri som sto på listen over ting som skal bygges og investeres i da konstituert rådmann Lars Henrik Bøhler la frem sitt forslag til budsjett og handlingsplan for Oppegård kommune for 2018-2021 i går.

2.952.700.000 kroner, altså nærmere tre milliarder kroner (!) ligger i utbyggings- og utviklingspotten til rådmannen, og det ønsker han å investere i tjenesterelaterte bygg som skal komme befolkningen til gode. 

Dette skal bygges

I investeringer ligger blant annet store investeringer i bygningsmasse for bedre tjenester for befolkningen, som blant annet ny idrettshall, investeringer innen barnehage, nye omsorgsboliger, investeringer på flere skoler, som blant annet Kolbotn, Flåtestad, Fløysbonn samt Greverud, store investeringer innen park- og idrett og innenfor VAR-området, altså vann, avløp og renovasjon, herunder VA-løsning for Bålerud på Svartskog, for å nevne noe.

IKKE SMÅPENGER: Lars Henrik Bøhler, konst. rådmann la frem sitt forslag til budsjett og handlingsplan for 2018-2021 i går.
IKKE SMÅPENGER: Lars Henrik Bøhler, konst. rådmann la frem sitt forslag til budsjett og handlingsplan for 2018-2021 i går. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Vi investerer i fremtiden, og skal vi ha gode bygg og tjenester som kan imøtekomme fremtidens befolkningsvekst, må det investeres, sier rådmannen.

Les også: Slik ønsker rådmannen å prioritere

I tillegg til bygningsinvesteringene, legger også Bøhler opp til en betydelig pott til bruk for forebyggende tjenester for barn og unge, størree lærertetthet og digitalisering i skolene, for å nevne noe.

Skal behandles 

Nå gjenstår det å se om politikerne vil vedta rådmannens budsjettforslag, som i all hovedsak skal finansieres av låneopptak, økt skatteinngang og inntekter og gjennom innovative og effektive tjenestetilbud.

Forslagene til rådmannen skal politisk behandles i formannskapet 6. november og i kommunestyret 12. desember. 

Du får flere detaljer om rådmannens forslag i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 26. oktober! 

PS! Se presentasjonen av rådmannens investeringsforslag i videovinduet herunder! Der kan du se fra gårsdagens pressekonferanse, hvor Bøhler la frem forslagene sine for pressen.

Klikk play for å se video

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen