SKAL ÅPNES I DESEMBER 2020: Beredskapssenteret skal stå klart innen utgangen av 2020. På bildet, som ble tatt 5. september, ser du en oversikt over senteret retning syd med treningsanlegget i forkant.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

SKAL ÅPNES I DESEMBER 2020: Beredskapssenteret skal stå klart innen utgangen av 2020. På bildet, som ble tatt 5. september, ser du en oversikt over senteret retning syd med treningsanlegget i forkant. (Dronebilde: Justis- og beredskapsdepartementet )

Inviterer til åpen dag på Taraldrud

Justis- og beredskapsdepartementet inviterer alle til åpen dag på Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud søndag 15. september.

SLIK SER DET UT NÅ: Her kan du se en oversikt over senteret i retning nord/vest, med hovedbygget og helikopterhangarene midt på bildet, og treningsanlegget oppe til høyre. Dronebilde: Justis- og beredskapsdepartementet
FLERE TRENINGSANLEGG: På bildet, som ble tatt 5. september, ser du en innvendig skytebane, et klatretårn og skytehuset med mer i forkant. Utvendige skytebaner kan du se i bakgrunnen. Dronebilde: Justis- og beredskapsdepartementet

– Alle er velkommen! Vi holder åpent fra klokken 12:00 til klokken 15:00. Det er noe begrenset parkeringskapasitet – kjør sammen eller bruk bena for de som kan, og husk å ta på deg gode sko siden omvisningen skal være på en byggeplass, sier Paul Torgersen, prosjektsjef på Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB).

Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB):

  • Skal samle beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlerne og politiets helikoptertjeneste på ett sted.
  • Det vil også føre til bedre sikring av politiets skjermingsverdige objekter. Det er totalt tolv skjermingsverdige objekter i politiet. Når beredskapssenteret står ferdig, vil en tredjedel av objektene være sikret.
  • Skal være fullt operativt innen 15. desember 2020.

Han sier besøkende skal gå en fastlagt rute rundt ute på anlegget hvor det er innlagt en rekke bemannede informasjonsposter.

– Runden varer cirka en time. Siste tidspunkt for ankomst er klokken 15.00. Klokken 16:00 skal de siste besøkende være ute, sier Torgersen.

Informerer om prosjektet

– Formålet med arrangementet er å gi mer informasjon om beredskapssenteret til publikum, sier prosjektsjefen på PNB.

Han sier politiet med flere vil fortelle om driften ved anlegget, helikopterlandingsplassen, treningsanleggene, reguleringskrav i forhold til støy og friluftstiltak samt Oppegård kommunes reservevannprosjekt.

Les også: Får to splitter nye politihelikoptre

Åpnes ved utgangen av 2020

Torgersen sier at fremdriftsplanen for PNB er stram, men at de så langt holder planen i hovedtrekk.

– Beredskapssenteret skal stå klart innen utgangen av 2020, sier prosjektsjefen.

Akkurat nå jobber om lag 320 fagarbeidere på anleggsplassen, men når PNB åpnes, skal litt i overkant 200 faste ansatte flytte inn i de splitter nye lokalene.

– I tillegg vil inntil 50 andre politifolk fra resten av landet, daglig kunne trene sammen med de nasjonale beredskapsressursene på senteret for å øke den samlede beredskapen, sier Torgersen.

Les også: Nå er ekspropriasjonssaken anket videre til lagmannsretten

 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen