HÅPER PÅ STORINRYKK: SLT-Koordinator Sara Kløverød Adolphson og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommun inviterer til åpent rusmøte for tenåringsforeldre.
Nyheter
HÅPER PÅ STORINRYKK: SLT-Koordinator Sara Kløverød Adolphson og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommun inviterer til åpent rusmøte for tenåringsforeldre. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Inviterer til stormøte om ungdom og rus

Oppegård kommune inviterer til åpent møte etter stor-narko-aksjonen hvor 18 ungdommer fra Oppegård ble pågrepet.

Mange har tenkt mye og det er mange spørsmål etter den nylige storaksjonen, hvor 18 ungdommer fra Oppegård ble pågrepet av politiet i en omfattende narkotikaaksjon. I den forbindelsen er informasjonsbehovet stort, og Oppegård kommune inviterer derfor alle tenåringsforeldre til et informasjonsmøte i Kolben den 18. april klokken 19.00-21.00.

– Både politiet og kommunen har mottatt flere henvendelser fra foreldre som trenger veiledning og svar på spørsmål rundt russituasjonen i Oppegård, om ulike typer rusmidler, relevante tilbud i kommunen for ungdom og foreldre og hvor veien kan gå videre, sier SLT-koordinator Sara Kløverød Adolphson og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommune.

Derfor synes vi det er viktig at det blir et åpent møtet, slik at folk kan få bedre innsikt i situasjonen og hvordan vi jobber med saken, sier de to.

Tar det på alvor

I forrige ukes Oppegård Avis kunne du lese mer om aksjonen og kommunens reaksjon på aksjonen. Selv om de som arbeider med forebyggende arbeid i kommunen ikke er overrasket over avsløringene, mener de også at det er viktig å ta saken på alvor.

– Det er viktig for oss at dere foreldre vet om de ulike tilbudene og tiltakene som er tilgjengelig for ungdommene deres. Dere skal vite hvor dere får informasjon og hjelp, og hvordan vi jobber med og ut mot ungdom i kommunen, sier de to.

HÅPER PÅ STORINRYKK: SLT-Koordinator Sara Kløverød Adolphson og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommun inviterer til åpent rusmøte for tenåringsforeldre.
HÅPER PÅ STORINRYKK: SLT-Koordinator Sara Kløverød Adolphson og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommun inviterer til åpent rusmøte for tenåringsforeldre. Foto: Anders Nordheim Dahl

Det er et variert program hvor mange temaer står på agendaen.

Folk vil få en introduksjon av personer som arbeider med ungdom, rus, forebyggende arbeid og oppfølging i kommunen, samt våre samarbeidspartnere. Helga Østebrød fra Øst politidistrikt kommer for å informere om bakgrunnen for politiaksjonen i Follo politidistrikt, hvordan hun som politikontakt i Oppegård kommune jobber, og hvordan foreldre kan benytte seg av politiets ressurser om ungdom og rus. I tillegg blir det et innlegg med Sturla Johansen fra Rustelefonen, som informerer om sin rolle og hvordan Rustelefonen er en ressurs for ungdom og deres foreldre.

Les også: – Trist, men ikke overraskende

Han vil fortelle om ulike rusmidler og deres virkemåter, trender og symptomer på bruk, og også om forebyggende arbeidet i kommunen knyttet til ungdom og rus

I tillegg vil Gregory Gurvich fortelle om hvordan kommunen arbeider med forebygging i Oppegård kommune, ulike tiltak ved Utekontakten, og det tverrfaglige samarbeidet mellom ressursene i kommunen.

– Etter innleggene i møtet får folk møte nøkkelpersoner fra kommunen og andre støttefunksjoner som jobber med ungdommer og rusproblematikk, sier de to.

– Det er viktig både med informasjon og diskusjon rundt rusutfordringer som måtte være ute i samfunnet, så vi håper så mange som mulig dukker opp, avslutter de to.

Til toppen