Rolf Undrum (41), Sofiemyr:– Jeg har forståelse for at kommunen har mye å gjøre om vinteren. Jeg sykler hele året rundt og det har vært helt topp å sykle om vinteren i Oppegård så langt. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Thomas Furuholmen (53), Kolbotn: – Det bør satses mer på bedre strøing av stikkveiene i kommunen. Alle stikkveiene fra Tårnåsen og ned mot Skiveien er dårlig strødd, spesielt om morgenen. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Gry Primdahl (55), Oppegård: – Det er glatt og veldig dårlig strødd på veiene ved golfbanen, men også i hele Oppegård. Det kan ta noen dager før det kommer en strøbil til oss. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Else Ringen (77), Myrvoll: – Vi bor i en blindvei, så jeg forstår at området vårt ikke er prioritert, men det er innmari glatt overalt i kommunen. Jeg må alltid ha brodder og staver når jeg går turer, ellers så skulle det ikke gå. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Ellen Garang (73), Tårnåsen: – Jeg opplever at det er veldig glatt på veiene i hele kommunen. Det strøs for lite. Kommunen bør satse mer på vintervedlikehold av veiene. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Ja, det er såpeglatt for tiden!

Innbyggerne etterlyser mer strøing på glatte veier i Oppegård. Kommunen står på så godt de kan.

Du har kanskje lagt merke til at det er såpeglatt for tiden her i Oppegård.

Tidvis kan det være livsfarlig å bevege seg utendørs, og det er nesten så det er fristende å bruke skøyter fremfor sko mange plasser for tiden.

PS! Se hva folket mener om de såpeglatte veiene i bildekarusellen øverst i saken, og sjekk helgens værmelding nederst i saken!

Været er grunnen

Det er utfordringer med været som både gjør det kjempeglatt og ikke minst skaper utfordringer med å strø nok og riktig, ifølge Oppegård kommune.

Utfordringen er at mildvær på dagen gjør at sand og grus faller ned gjennom den myke isen.

SKIKKELIG SKØYTEFØRE: Det er svært glatt mange steder i kommunen, som her i Holbergsvei på Sofiemyr.
SKIKKELIG SKØYTEFØRE: Det er svært glatt mange steder i kommunen, som her i Holbergsvei på Sofiemyr. Foto: Anders Nordheim Dahl

Utover kvelden og natten fryser isen oppå grusen, og det blir veldig glatt.

– På grunn av temperatursvingningene er det derfor vanskelig å hindre at veiene blir glatte. Selv om vi er ute og strør jevnlig vil det likevel bli glatt mange steder. Vi advarer derfor mot glatte partier og vanskelige forhold, opplyser virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE-avdelingen i Oppegård kommune

– Ja, det er glatt

Vi har snakket med folk på gaten som bekrefter at det speilblanke føret ofte kan være en utfordring.

Else Ringen (77), Myrvoll: – Vi bor i en blindvei, så jeg forstår at området vårt ikke er prioritert, men det er innmari glatt overalt i kommunen. Jeg må alltid ha brodder og staver når jeg går turer, ellers så skulle det ikke gå.
Else Ringen (77), Myrvoll: – Vi bor i en blindvei, så jeg forstår at området vårt ikke er prioritert, men det er innmari glatt overalt i kommunen. Jeg må alltid ha brodder og staver når jeg går turer, ellers så skulle det ikke gå. Foto: Yana Stubberudlien

En av dem er 77 år gamle Else Ringen fra Myrvoll.

– Vi bor i en blindvei, så jeg forstår at området vårt ikke er prioritert, men det er innmari glatt overalt i kommunen. Jeg må alltid ha brodder og staver når jeg går turer, ellers så skulle det ikke gå.

Rolf Undrum (41) fra Sofiemyr har likevel forståelse for at det ikke alltid er like lett å strø.

– Jeg har forståelse for at kommunen har mye å gjøre om vinteren. Jeg sykler hele året rundt og det har vært helt topp å sykle om vinteren i Oppegård så langt, sier han.

Rolf Undrum (41), Sofiemyr:– Jeg har forståelse for at kommunen har mye å gjøre om vinteren. Jeg sykler hele året rundt og det har vært helt topp å sykle om vinteren i Oppegård så langt.
Rolf Undrum (41), Sofiemyr:– Jeg har forståelse for at kommunen har mye å gjøre om vinteren. Jeg sykler hele året rundt og det har vært helt topp å sykle om vinteren i Oppegård så langt. Foto: Yana Stubberudlien

Lokale variasjoner

Det er store lokale variasjoner i hvor glatte veiene er, og dette gjør det vanskelig  å holde oversikt over hvor det er størst behov for strøing.

– Vi oppfordrer derfor publikum til å melde inn områder der det er spesielt glatt på e-post: ute@oppegard.kommune.no  eller på vår vakttelefon etter klokken 15.00, 908 27 320, opplyser Tomten.

PS! Ta en titt i bildekarusellen øverst i saken. Der kan du se hva folket vi traff på gaten mener om holkeføret i kommunen for tiden.

Til toppen