Ja til koding på SFO

I SFO er det gull - med 1-0-1-0-1-0! Se hvordan elevene lærer seg å kode - i skoletiden!

Oppegård Avis har tidligere skrevet at rådmannen skulle vurdere om muligheten for å utvide dagens SFO-tilbud med flere aktiviteter.

Nå har rådmannen sammenliknet SFO i Oppegård med aktivitetsskolen i Oslo, og foreslått at kurset i koding skal innføres til høsten som pilotprosjekt for de eldste barna på SFO (kun på fjerde trinn) på alle skolene i kommunen.

Denne uken har rådmannens forslag blitt enstemmig vedtatt i levekårsutvalget.

PS! Se video fra kodekurset i playeren øverst i saken. Saken fortsetter under bildet!

POPULÆRT: Det er ingen tvil om at kodekunnskapen er populær kunnskap blant barna.
POPULÆRT: Det er ingen tvil om at kodekunnskapen er populær kunnskap blant barna. Foto: Yana Stubberudlien

Fem ukers kurs

– Vi ønsker at SFO-tilbudet utvides. Kodekurset kan være en god start i dette arbeidet. Det understøtter kommunens digitale satsning, sier varaordfører Siv Kaspersen (H) og Melissa Kristiansen (H) fra levekårsutvalget.

Les også: Nå har Oppegård-elevene fått gratis nettbrett

Kurs i koding gir barna introduksjon i dataprogram- mering gjennom lek med programmeringsspråket Scratch. Kurset skal gå over fem uker, halvannen time en gang per uke, og skal være et gratis og frivillig tilbud.

«Lær Kidsa Koding»

Det var Simen Sommerfeldt fra Trollåsen som i 2013 startet den ideele bevegelsen «Lær Kidsa Koding» (LKK). Oppegård var blant de første kommunene hvor LKK startet sine kodekurs. Kodekursene i Oppegård er gratis, og holdes i Kolben i samarbeid med biblioteket.

BER OM HJELP: – Vi trenger flere frivillige som kan hjelpe oss med tilrettelegging av kodekursene i Kolben, sier Simen Sommerfeldt.
BER OM HJELP: – Vi trenger flere frivillige som kan hjelpe oss med tilrettelegging av kodekursene i Kolben, sier Simen Sommerfeldt. Foto: Yana Stubberudlien

Siden oppstarten har under- visningsopplegget spredt seg over hele landet. Det er nå 121 kodeklubber, og hele 150 skoler i Norge, inkludert alle ungdomsskolene i Oppegård, innført koding på ungdomsskoletrinn.

Les også: Nå starter digitaliseringen av Oppegård-skolen

Ulstein kommune har innført koding på hvert eneste klassetrinn, og det er stor aktivitet i andre kommuner.

Oppegård har vedtatt at kostnaden ved kodekursene på SFO skal dekkes innenfor den enkelte SFOs budsjett. De lokale ungdomsskoleelevene skal brukes som instruktører på kursene og får betalt rundt 120 kroner per time. Det skal være to instruktører per ti barn og de får en fellesopplæring av LKK (kurset ligger på rundt 5000 kroner).

POPULÆRT: – Vi ser at kurs i koding er meget populært i Oppegård. Denne vinteren har LKK holdt fire ulike kodekurs på biblioteket, sier Siv Kaspersen og Melissa Kristiansen.
POPULÆRT: – Vi ser at kurs i koding er meget populært i Oppegård. Denne vinteren har LKK holdt fire ulike kodekurs på biblioteket, sier Siv Kaspersen og Melissa Kristiansen. Foto: Yana Stubberudlien

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen