PÅ KJØPESENTERET: Ragnar Nyhus (78), Kolbotn: – Det hender at jeg kjøper julepølse og julemarsipan i oktober og november, men synes at salget av julevarer starter for tidlig. Det burde ha vært tidligst fra den 1. desember. (Bilde: Yana Stubberudlien)
PÅ KJØPESENTERET: Anne Turid Strat ser gjerne at julemaset starter litt senere. (Bilde: Yana Stubberudlien)
PÅ KJØPESENTERET: Kristine Nilsen (33), Oppegård: – Jeg har blitt vant til det. Det er helt greit for meg at salget av julevarer starter så tidlig. Jeg kjøper gjerne julemarsipan og pinnekjøtt i oktober og november. (Bilde: Yana Stubberudlien)
PÅ KJØPESENTERET: Kaisa Hangen (20), Kolbotn: – Det er veldig hyggelig med salg av julevarer og julepynt i november. Jeg liker godt julebrus fra Hammar og kjøper den gjerne før adventstiden. (Bilde: Yana Stubberudlien)
PÅ KJØPESENTERET: Celesia Pedersen fra Sofiemyr elsker julen! (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Ja, vi elsker tidlig julehandel

Folk har ikke noe imot julegaveshopping og juleprodukter i lang tid før julaften.

Allerede i lang tid har juleproduktene vært ute i de lokale butikkene. Det er julemusikk på høyttallerne, og julemarsipan, julebrus, julemat, juleditt og juledatt overalt.

Dette plager imidlertid ikke folket vi har truffet på Kolbotn torg. Med få unntak, ser det ut til at folk derimot elsker tilgjengeligheten av julevarer!

PS! Se i bildekarusellen øverst i saken hva folket svarte da vi spurte om jule-produkter i butikkene.

– Veldig hyggelig

En av dem som elsker tidlig juleshopping er Kaisa Hangen (20) fra Kolbotn.

– Det er veldig hyggelig med salg av julevarer og julepynt i november. Jeg liker godt julebrus fra Hammar og kjøper den gjerne før adventstiden, sier hun.

PÅ KJØPESENTERET: Celesia Pedersen fra Sofiemyr elsker julen!
PÅ KJØPESENTERET: Celesia Pedersen fra Sofiemyr elsker julen! Foto: Yana Stubberudlien

Celesia Pedersen (32) fra Sofiemyr er også enig.

– Det er bare hyggelig. Jeg er veldig glad i jul og spiser gjerne julemat hele året rundt. Julebrus fra Hammar, pinnekjøtt og ribbe er best, sier hun.

Kristine Nilsen (33) fra Oppegård tar det med ro, og lar seg ikke stresse av førjuls-opplegget i butikkene.

– Jeg har blitt vant til det. Det er helt greit for meg at salget av julevarer starter så tidlig. Jeg kjøper gjerne julemarsipan og pinnekjøtt i oktober og november, sier hun.

Mer skeptisk

PÅ KJØPESENTERET: Anne Turid Strat ser gjerne at julemaset starter litt senere.
PÅ KJØPESENTERET: Anne Turid Strat ser gjerne at julemaset starter litt senere. Foto: Yana Stubberudlien

En som synes det kanskje blir for mye julemas alt for tidlig, er Anne Turid Sterat (62) fra Kolbotn. Hun kunne gjerne sett at julevarene hadde uteblitt fra hyllene en stund til.

– Det er for tidlig. Det burde ha startet fra første advent. Jeg har ikke kjøpt noe julemat ennå. Det er greit å bremse med det. Ellers så blir det for mye fokus på det kommersielle, sier hun.

Ragnar Nyhus (78) fra Kolbotn er delvis enig, men innrømmer at de blir litt førjulskos i tiden før jul.

– Det hender at jeg kjøper julepølse og julemarsipan i oktober og november, men synes at salget av julevarer starter for tidlig. Det burde ha vært tidligst fra den 1. desember, sier han.

PS! Se bilder og hva folket svarte da vi spurte om førjuls-maset i butikkene i bildekarusellen øverst i saken!

Juletreene er på plass

Samtidig som handelen pågår for fullt, har juletrærne kommet opp rundt i kommunen. Forrige helg var det julegrantenning både på Svartskog, på Kolbotn og på Oppegård.

Klikk her for å lese om julegrantenningen på Oppegård

Klikk her for å lese om julegrantenningen på Kolbotn

Klikk her for å lese om julegrantenningen på Svartskog

Også inne i Kolben er treet på plass. Her kan du se Britt Gustavsen i full gang med pyntingen av treet, som nå kan nytes inne i kulturhuset. Akkurat dét er i det minste gratis!

PYNTER TIL JUL: Britt Gustavsen i Kolben er her i gang med å pynte det flotte juletreet i Kolben.
PYNTER TIL JUL: Britt Gustavsen i Kolben er her i gang med å pynte det flotte juletreet i Kolben. Foto: Yana Stubberudlien

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen