Tove Hauge (70), Kolbotn: – Jeg handler julegaver på Kolbotn, i Ski og i Oslo. På Kolbotn kjøper jeg stort sett leker og kjøkkenutstyr, ellers må jeg til byen for å finne større gaver og klær. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Anita Romano (45), Oppegård: – Det er helt tilfeldig hvor jeg handler julegaver. Jeg finner dem rundt omkring. På Kolbotn pleier jeg å kjøpe klær og sportsutstyr. Jeg er nå halvveis ferdig med årets innkjøp. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Heidi Riise (37), Myrvoll: – Jeg handler halvparten av julegaver lokalt, men jeg handler også litt i Oslo fordi jeg jobber der. Jeg handler klær, bøker, leker og vin på Kolbotn. Jeg har ikke begynt å handle noe ennå. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Oddbjørn Jonstad (72), Sofiemyr: – Vi gir ikke julegaver til de voksne, men ellers pleier vi å handle julegaver lokalt eller på Vinterbro. Vi handler også fast på Vinterbro hver onsdag. (Bilde: Yana Stubberudlien)
Bjørn Ganger (68), Kolbotn: – Jeg prøver å handle julegaver lokalt. Jeg gjør dette bevisst. Det er viktig å støtte lokalsamfunnet. Bondens marked er et fint sted å skaffe seg flotte julegaver! (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Ja, vi handler julegavene lokalt!

Men også kjøpesentrene utenfor Oppegård får sin del av potten når Oppegård-folket skal føjulshandle.

Det er tid for innkjøp av julegave og andre ting man trenger til feiringen. Vi tok turen til det lokale kjøpesenteret, Kolbotn torg, for å høre om folk har et bevisst forhold til hvor de handler julegavene sine. Velger de lokalt? Eller reiser de ut av kommunen for å handle? Her får du svaret.

Visste du at folk i Oppegård elsker at juleproduktene er tidlig ute i butikkene? Klikk her for å lese mer!

Bevisst forhold

En av dem som ønsker å støtte de lokale handelsdrivende, er Bjørn Gunnar Ganger.

Lokalpolitikeren fra Kolbotn mener det er viktig å være bevisst på å støtte dem som driver forretninger lokalt.

PS! Saken fortsetter under bildet!

STØTTER LOKALSAMFUNNET: Bjørn Ganger fra Kolbotn har et særs bevisst forhold til lokal julehandel.
STØTTER LOKALSAMFUNNET: Bjørn Ganger fra Kolbotn har et særs bevisst forhold til lokal julehandel. Foto: Yana Stubberudlien

 
– Jeg prøver å handle julegaver lokalt. Jeg gjør dette bevisst. Det er viktig å støtte lokalsamfunnet. Bondens marked er et fint sted å skaffe seg flotte julegaver, sier han.

Heidi Riise fra Myrvoll er også enig.

– Jeg handler  halvparten av julegavene lokalt, men jeg handler også litt i Oslo fordi jeg jobber der. Jeg handler klær, bøker, leker og vin på Kolbotn. Jeg har ikke begynt å handle noe ennå, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HANDLER OGSÅ LOKALT: Heidi Riise handler halvparten lokalt.
HANDLER OGSÅ LOKALT: Heidi Riise handler halvparten lokalt. Foto: Yana Stubberudlien

Tilfeldig

Det er klart at sentrene og butikkene utenfor kommunen også får sin del av julelønnen. Alle vi treffer på gaten har åpenbart et ønske om å handle lokalt, men for Anita Romano fra Oppegård sin del, er det tilfeldighetene som avgjør hvor hun handler ting.

– Det er helt tilfeldig hvor jeg handler julegaver. Jeg finner dem rundt omkring. På Kolbotn pleier jeg å kjøpe klær og sportsutstyr. Jeg er nå halvveis ferdig med årets innkjøp, sier hun.

TILFELDIG: For Anita Romanos del er det hipp som happ hvor ting kjøpes.
TILFELDIG: For Anita Romanos del er det hipp som happ hvor ting kjøpes. Foto: Yana Stubberudlien


Det er fortsatt en stund igjen til jul, så tiden er god for å handle inn det man trenger foreløpig. Lykke til med juleshoppingen!

PS! I bildekarusellen øverst i saken kan du se hva folket vi traff på shopping på Kolbotn torg mener om lokal julehandel, og hvordan de gjør sine juleinnkjøp.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen