VIL JAGE: Viltnemdas menn på plass sier de helst vil jage, ikke jakte. Nå håper de å skremme bort elgene. Alle foto: Veronica Grude Docker.
Nyheter
VIL JAGE: Viltnemdas menn på plass sier de helst vil jage, ikke jakte. Nå håper de å skremme bort elgene. Alle foto: Veronica Grude Docker.

Jager bort aggressiv elg

En aggressiv elgflokk jages akkurat nå bort fra området ved Tårnåsen skole. Viltnemnda er på plass og har akkurat avfyrt skremmeskudd. Se bilder og video her.

Oppegård Avis-reporter Veronica Grude Docker er på stedet sammen med Viltnemnda og følger elgdramaet, om ikke minutt for minutt, så noe i nærheten. 

Se hennes bilder og videoer lenger ned. Hun har også levert en saftig videopakke på våre Facebook-sider.

I morgentimene i dag dukket det opp en gjeng elger bak blokkene i Gimleveien på Tårnåsen, rett ved Tårnåsen skole.

SE VIDEO AV DE AGGRESSIVE ELGENE HER:

Spesielt en av elgene var da så nærgående og plagsom at forbipasserende valgte å varsle viltnemnda. Rune Andersen og Knut Thorstensen fra Viltnemnda sier elgene slett ikke er redde for folk, og at de er "beryktet".

NB: Saken fortsetter under bildet.

ELGEGANT DYR: Denne elgen er den mest arrogante og aggressive, ifølge Viltnemda.

Vil være i fred

– De vil i utgangspunktet være i fred og at vi skal fjerne oss. I deres hode er det de som eier skogen, og det er jo forsåvidt sant da.

Han sier "elggjengen" har vært beryktet på Grønliåsen.

– De kan angripe deg hvis du ikke flytter deg og vi ser at de kommer stadig nærmere folk uten å bry seg. Vi ser det nå også, de er ikke redd for oss og nekter å forlate boligområdet her.

NB: Saken fortsetter under bildet.

PLAGSOM: En aggressiv gjenge med elger er på tokt ved Tårnåsen skole. Foto: Veonica Grunde Docker.

Må kanskje avlives

Vilnemndas menn på stedet sier de alltid forsøker å jage først, men at det ikke alltid det gir resultater.

– Vi vil veldig gjerne få jaget dem bort, og vi kommer til å forsøke å avfyre et skremmeskudd først. Vi er ingen avlivingsnemnd, og vi vil helst ikke skyte friske dyr. Men i dette tilfellet kan det bli aktuelt hvis vi ikke får noe respons, sier Andersen.

SISTE OPPDATERING:

Viltnemnda og brannmannskaper fra Follo Brannvesen har nå fått jaget elgene lenger inni skogen og sier at de nå er såpass langt inn i skogen at det ikke er snakk om å hverken spyle eller skyte dyrene. Med andre ord er dyrene foreløpig på trygg grunn.

PS: Vi anbefaler å kikke innom Oppegård Avis sin Facebooksider for videoer fra vår reporter Veronica Grude Docker.

HER AVFYRER VILTNEMNDA SKREMMESKUDD FOR Å JAGE BORT ELGENE:

Debatt Omstridt omregulering på Svartskog

Hvorfor må Eventyrskogen på Svartskog ofres?

"På Svartskog vinner utbyggers interesser over allmennhetens. Uten begrunnelse banker Høyre gjennom godkjenninger på tross av alle faglige krav og råd og stikk i strid med rådmannens anbefaling", skriver Hans Martin Enger (MDG) i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Setningsskader i Kolben kulturhus

Har sunket 40 centimeter

Grunnen rundt Kolbens sørøstlige hjørne og noen meter ut fra bygget mot Kolbotnvannet, har sunket opp mot 40 centimeter. Det er også registrert setningsskader i bygget som gir seg utslag i sprekker i gulv og vegger enkelte steder. – Kolben står på peler til fast grunn, og det er derfor minimal risiko for at bygget synker, sier kommunen. Les hele saken

Til toppen