FREKT TYVERI: En ung mann stjal fra Kolbotn Klær. – Trist, sier eier Barbro Ottesen Muri.
Nyheter
FREKT TYVERI: En ung mann stjal fra Kolbotn Klær. – Trist, sier eier Barbro Ottesen Muri. (Foto: Privat)

– Jeg blir så forbanna på folk som ikke skjønner forskjellen på ditt og mitt

Tirsdag 5. mai spaserte en freidig tyv ut av Kolbotn Klær med en dyr dunvest under sin egen jakke.

En ung mann, omtrent i tidlig 20-årene, stjal en dyr dunvest fra Kolbotn Klær i går. Barbro Ottesen Muri, eier av Kolbotn klær blir rasende over mangel på respekt. 

– De er så frekke. Det kom inn en ung mann i butikken, og han klarte da å putte på seg en av disse dyre dunvestene under sin egen jakke. Vi oppdaget det først en halvtime etterpå, da fant vi hans gamle, råtne vest som han hadde hengt igjen, sier Muri.

Hun raser over at folk ikke skjønner forskjellen på "ditt og mitt", og særlig i disse tider hvor det er litt trangere og vanskeligere økonomisk for butikken enn ellers. 

– Det blir ikke mer penger i kassa av at noen forsyner seg akkurat, og det er ikke akkurat det man trenger i disse dager, når omsetningen ikke er som det skal. Så er det jo veldig trist at vi som liten nærbutikk opplever sånne ting. Vi er ekstremt sårbare og spesielt i denne tiden. At sånne drittsekker utnytter det er så respektløst.Her jobber og sliter vi for å få ting til å fungere, og så kommer det sånne og bare forsyne seg, det er trist rett og slett, sier Muri. 

Påpasselige

SINT MEN TAKKNEMLIG: Barbro Ottesen Muri blir forbannet over at det finnes slike freidige tyver, men er takknmelig for alle gode tilbakemeldinger hun har fått. Arkivfoto: Veronica Grude Docker

Muri la ut beskjed om tyveriet på facebooksiden "Det skjer på Kolbotn", og responsen lot ikke vente på seg der. 

 – Vi har fått masse positiv respons, det er helt fantastisk for et engasjement det har vært på den posten. Vi er utrolig takknemlige for alle tilbakemeldingene, sier Muri. 

Hun er også takknemlig for at politiet har tatt det alvorlig. 

– Det er utrolig positivt at de faktisk vil se på saken, det ble jeg positivt overrasket over, man er ikke vant med at de har tid til sånt, sier hun.                                           

Senest i dag har det vært en ny person innom som Muri mistenker er en kamerat av tyven. Da fulgte de litt ekstra med, og det kommer de til å gjøre fremover også. 

–  Jeg tror bestemt at jeg har hatt en av hans kompiser inne i dag som prøvde på det samme, men da sto vi parat utenfor. Jeg må bare si at jeg blir så forbanna, jeg blir skikkelig forbanna. Vi kommer  til å være ekstremt påpasselige fremover, det er helt klart.

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Til toppen