FELLESSKAPET: – Jeg er opptatt av fellesskapet, at vi må akseptere hverandre, hjelpe de som trenger det litt ekstra. Om det så bare er å hjelpe noe med å løfte noe, ja, da bretter jeg opp ermene og hjelper til, sier Bibbi Neergaard (70).
Nyheter
FELLESSKAPET: – Jeg er opptatt av fellesskapet, at vi må akseptere hverandre, hjelpe de som trenger det litt ekstra. Om det så bare er å hjelpe noe med å løfte noe, ja, da bretter jeg opp ermene og hjelper til, sier Bibbi Neergaard (70). ( Synnøve Sundby Fallmyr)

– Jeg er jo litt cowboy

Bibbi Neergaard (70) er blitt pensjonist. Den tøffe damen fra Majorstuen skal nå vie mer tid til manusforfatteren i seg.

Solen ligger lavt over Kolbotnvannet, og kaster lange, sterke stråler mot oss. Det som før hadde betydd arbeidsdag, er nå fri formiddag for Bibbi Neergaard (70), som gikk av med pensjon i høst.

Hun jobbet i Utekontakten i kommunen i 20 år før hun i 2005 fikk forespørsel fra kommunen om å bygge opp en Frivillighetssentralen.

– Så da gjorde jeg det!

Den viktige humoren

Det har vært utfordrende dager, både med mye glede, men også rus, sorg og død. Men Bibbi vet hva som skal til.

Les også: Få en pangstart på året! Her selger idrettslagene fyrverkeri!

– Humor. Uten humor hadde jeg aldri overlevd denne jobben. Den beste humoren er basert på det dypeste alvor. Det er viktig med selvironi, og kunne å se det morsomme i de tristeste stiuasjoner. Det er en overlevelsesteknikk, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet. 

HJEMME PÅ KOLBEN: Jobben i Frivilligsentralen handlet mye om å bygge nettverk. Kolben har vært hennes hjem i mange år.
HJEMME PÅ KOLBEN: Jobben i Frivilligsentralen handlet mye om å bygge nettverk. Kolben har vært hennes hjem i mange år. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Litt cowboy

Og hun har definitivt overlevd. Til å være 70 har hun en utrolig energi, hun er kvikk og rask, og til stede.

Hun mener at det er kanskje spesielt én ting som har gjort at hun har holdt så lenge på en slik utfordrende jobb.

– Jeg er jo litt cowboy, da.

Les også: Stort portrett med fredsforkjemperen Robert Mood

Hun har tre eldre brødre, og leste derfor mange tegneserier om cowboyer da hun var lita. Å vokse opp med tre brødre har kanskje gjort henne ekstra tøff.

– Det var det jeg skulle bli: cowboy. Ikke helt det mor så for seg kanksje, for hun fikk meg til å gå Majorstue-balletten i flere år.

Til Oppegård

Bibbi, som egentlig heter Ragnhild, ble født i 1947, nesten rett etter krigen. Det var på Majorstuen i hovedstaden.

Livet har siden brakt henne til Yte Enebakk, Ski, og Tyskland.

Les også: Stort portrettintervju med Sylvi Graham

Hun flyttet så til Oppegård i 2001, men hadde jobbet der i Utekontakten siden 1980.

– Begge mine eldste barn bodde her allerede da, og siden jeg i tillegg hadde jobb her, ble det naturlig å flytte hit etter hvert.

Saken fortsetter under bildet. 

COWBOY: Det er viktig å holde på leken, sier 70-åringen, som ser på seg selv som litt cowboy.
COWBOY: Det er viktig å holde på leken, sier 70-åringen, som ser på seg selv som litt cowboy. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Manusforfatter

– Nå som jeg har mer tid til overs, vil jeg bruke den til å skrive. Skrive manus, og jobbe mer med teater, sier hun.

I tillegg til å ha vært leder av Frivilligsentralen, er Bibbi også leder av Oppegård Amatørteaterlag; OPAL - som hun også var med på å starte i 1989.

Les også: Portrett med Ina Gausdal

Hun er manusforfatter, og har blant annet skrevet manuset til Tarzan, som skal spilles på Kolben i januar-februar til neste år. Hennes yngste datter er også med i teateret.

– Jeg elsker det! Det er så gøy å skrive for andre. Jeg kan godt stå og holde foredrag og slikt, men å være skuespiller, det er ikke noe for meg. Men jeg skriver gjerne manus, sier hun engasjert.

Fakta om Bibbi

  • Fra Majorstuen i Oslo.
  • Ledet Frivillighetssentralen fra 2005 frem til i år.
  • Ble 70 år, og gikk av med pensjon i september.
  • Har tre barn, og bor på Kolbotn.
  • Er leder og manusforfatter for teaterlaget OPAL.
  • Er medlem av Oppegård Rotaryklubb.
  • Har reallinjen fra folkeskolen i bunn, og tok kurs i blant annet barne- og ungdomspsykiatri, juss, og ledelse i ettertid.
 
 
  Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen