MUSIKK OG POLITIKK: Maja S. K. Ratkje fra Svartskog er klar for å gå hele veien til Stortinget om velgerne i Akershus gir henne stemmen. Hun står på fjerdeplass på MDGs Akershus-liste.
Nyheter
MUSIKK OG POLITIKK: Maja S. K. Ratkje fra Svartskog er klar for å gå hele veien til Stortinget om velgerne i Akershus gir henne stemmen. Hun står på fjerdeplass på MDGs Akershus-liste. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Jeg er klar for Stortinget!

Maja S. K. Ratkje fra Svartskog er en av få fra Oppegård som satser rikspolitisk. Nå gir hun alt i valget.

Det er ikke mange lokale fjes å se på valglistene i år, men det finnes noen unntak. MDG har til og med to!

Hans Martin Enger, bibliotekaren, kjenner du kanskje til fra før, men at musiker og produsent Maja S. K. Ratkje valgte å gå en politisk vei, var det kanskje ikke alle som visste.

– Naturlig

Faktum er at hun står på fjerdeplass på Akershus-listen til MDG. Politikeren og artisten selv synes ikke det er så overraskende at hun velger å gå en politisk vei i tillegg til det
kulturelle.

ENGASJERT: Maja S. K. Ratkje liker å engasjere seg i lokale saker, og gjerne for Svartskog hvor hun bor. Her er hun fotografert sammen med partikollegaene Hans Martin Enger og Inger Kaland Sjødalstrand i forbindelse med en aksjon for belter på skolebussene fra Svartskog..
ENGASJERT: Maja S. K. Ratkje liker å engasjere seg i lokale saker, og gjerne for Svartskog hvor hun bor. Her er hun fotografert sammen med partikollegaene Hans Martin Enger og Inger Kaland Sjødalstrand i forbindelse med en aksjon for belter på skolebussene fra Svartskog.. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Jeg meldte meg inn i MDG før forrige stortingsvalg, det var første gang jeg meldte meg inn i et politisk parti. MDG er også gode på mer enn miljø og klima. Jeg har selv vært med å forme kulturprogrammet, sier hun.

Les: MDG krever belter på skolebussene fra Svartskog til Kolbotn skole.

Ratkje er svært engasjert i den grønne politikken.

– Visste du forresten at DNT har kåret MDG til beste parti for friluftsliv? Det er en av mange grunner til at jeg valgte partiet, sier hun.

Engasjementet er ekte og brennende for Svartskog-kvinnen.

Les også: Se Maja S. K. Ratkjes fantastiske Prøysen-tolkning

– Jeg har jo vært aktiv og synlig i miljødebatten lenge, kanskje særlig ved arbeidet for å løfte frem debatten om hva det har å si for norsk kulturliv, og miljøsaken, at fossilindustrien gjennom sponsing og logoprofilering bruker kulturlivet som grønnvaskingsarena, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

GRAMMYNOMINERT: Maja S. K. Ratkje er en dyktig produsent og musiker, og har blant annet blitt nominert en en Grammy-pris..
GRAMMYNOMINERT: Maja S. K. Ratkje er en dyktig produsent og musiker, og har blant annet blitt nominert en en Grammy-pris..

Opptatt av kultur

Ratkje og hennes musikk og lydbilder er kjent langt utenfor Oppegårds grenser. Engasjementet for kulturen er viktig også i politikken.

– Jeg tenkte kanskje at jeg kunne være med å løfte kulturen i partiets program, sier hun.

Les også: Maja fra Svartskog kan vinne en Grammy

– Jeg har også tatt opp miljøsaken direkte i min egen kunst, for eksempel da Norge feiret sin grunnlov fikk jeg bestillingsverk som skulle spilles av alle symfoniorkestrene i Norge, det stykket ga jeg tittel etter «miljøparagrafen» i grunnloven, 112, som flere aktører nå er i ferd med å saksøke staten for å bryte ved at de åpner opp for å lete etter nye oljefelt, sier Ratkje.

Til slutt: Har du lyst til å høre henne synge? Se hennes fantastiske tolkning av Alf Prøysen fra et arrangement i Kolben for ikke så lenge side. Nyt!

Klikk play for å se video!

 

 

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen